Dnešní recept vznikl náhodou minulý týden, když jsem zrovna neměla pro sebe oběd. Pekla jsem zrovna dýni na polévku a vždycky když peču dýni, tak jí dělám víc, protože se potom vždycky na něco hodí. No a tak z ní vznikl úplně suprovní recept na přílohu, která je lehká, vychucená a voní podzimem. To chceš! No a maminčino kuře, to je bez debat...
maminčino kuře (2 porce)
- 2 kuřecí čtvrtky
- špetka majoránky
- špetka sladké papriky
- špetka uzené papriky
- sůl
- trocha másla
- Kuřecí čtvrtky položím do zapékací mísy a posypu je majoránkou, oběma druhy paprik a lehce posolím.
- Nakonec navrch každé čtvrtky položím kousek másla a podliju troškou vody.
- Zapékací mísu přikryju a peču na 200°C přibližně 30 minut, potom odklopím víko a dopékám kůrčičku dalších 15-20 minut dozlatova.
šťouchaná dýně (2 porce)
- 450g dýně
- troška oleje
- 1 velká cibule
- 50g másla
- trochu smetany
- sůl a pepř
- Dýni nakrájím na kostky, pokapu olejem a peču na plechu s pečícím papírem v troubě na 200°C asi 30 minut.
- Mezitím si cibuli nakrájím na tenká půlkolečka a na části másla ji opeču do lehce zlatavé barvy.
- Upečenou dýni vyndám z trouby a do mísy k ní přidám hotovou cibuli i s výpekem, zbytek másla a zakápnu maličko smetanou.
- Dýni potom šťouchadlem rozšťouchám na požadovanou hrubost a nakonec už jen osolím a opepřím.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)