Po dlouhé době je tu úplně bezmasé jídlo, které je naprosto skvělé, rychlé a navíc si na celou přípravu vystačíte jen s jednou pánví. Suroviny jsou počítané na jednu větší porci, ale množství jde snadno upravovat a s větší pánví uděláte 2-4 porce. K tomu třeba bageta nebo jen tak, co chtít víc?
1 porce
- olivový olej
- polovina většího lilku na centimetrové plátky
- pár kapek citronové šťávy
- 1 střední mrkev
- 1 cibule
- 1 menší rajče
- stroužek česneku
- lžíci kaparů
- špetka chilli
- sůl a pepř
- koule mozzarelly
- hladkolistou petržel
- Na olivovém oleji z obou stran opeču lilek dozlatova, během opékání ho trochu zakápnu citronovou šťávou, osolím a opepřím. Hotový lilek dám stranou odpočinout.
- Do stejné pánve na olivový olej přidám nahrubo nastrouhanou mrkev a na plátky nakrájenou cibuli a nechám lehce zezlátnout.
- K zelenině přidám na kostičky nasekané rajče, utřený česnek, kapary, chilli, trochu soli a pepře a společně prohřeju.
- Na rovnoměrně rozprostřenou zeleninu v pánvi rozložím lilek, na který ještě natrhám kousky mozzarelly.
- Takto naplněnou pánev buď přiklopím pokličkou a na mírném ohni nechám mozzarellu jen roztéct nebo pánev bez pokličky umístím doprostřed trouby předehřáté na 180°C a zapékám 15 minut.
- Před podáváním posypu hladkolistou petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)