K tomhle období si už léta dělám ke svačině nebo prostě když mě honí mlsná opečený chleba s pečenou cuketou, protože, ač se to možná nezdá, je to opravdu lahůdka. Letos mě napadlo ho trochu vylepšit a nakonec vznikl tento sendvič, který si můžete vzít třeba i na výlet. Nemusí to být pořád jen o mase mezi plátky chleba, ne? Dobrý je ještě teplý, ale za pokojové teploty stojí za to a určitě pro jeho přípravu použijte mladé cukety. Jinak to není ono.
1 sendvič
- polovina menší cukety (asi 100g)
- olej na smažení
- sůl
- pár kapek citronu
- 2 krajíce dobrého chleba
- lžíce bazalkového pesta
- strouhaný parmazán
- Cuketu nakrájím na plátky asi 0,5cm vysoké a osolím je lehce z obou stran.
- Plátky cukety rozložím do pánve z rozpáleným olejem a opékám je dozlatova z obou stran, což trvá asi 3 minuty z každé strany.
- Hotovou cuketu nechám odpočinout na talíři a po vyjmutí z pánve ji ještě trochu pokapu citronovou šťávou.
- Krajíce chleba opeču nasucho jen zlehka dokřupava.
- Každý krajíc máznu bazalkovým pestem, na jeden rovnoměrně rozložím plátky cukety, zasypu strouhaným parmazánem a přiklopím druhým krajícem chleba.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)