27. srpna 2018

Rozmarýnové krekry a parmazánem


Taky rádi občas uzobáváte něco dobrého u televize nebo při posezení s přáteli? Přiznám se, že miluju brambůrky, ale občas to chce taky nějakou změnu. No a tou můžou být třeba tyhle slané krekry, které mě svou vůní připomínají Itálii. Dají se v pohodě skladovat v uzavřené sklenici, kde vydrží dost dlouho, tedy pokud je mezitím nestihnete sníst.


1 dávka
  • 150g hladké mouky + na podsypání
  • 1dcl vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • snítka rozmarýnu
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • špetka soli
  • špetka pepře 
  • hrubá sůl na posypání
  1. Mouku prosiju do mísy, kde jí vařečkou smíchám s vodou, olivovým olejem, nasekaným rozmarýnem, parmazánem, solí a pepřem a uhnětu hladké nelepivé těsto, které nechám asi 10 minut odpočinout.
  2. Odpočinuté těsto rozdělím na dva díly a z každého na pomoučené ploše vyválím plát o tloušťce asi 0,5 centimetru. Ideální je válet už na pečícím papíře a rovnou s ním těsto potom přendat do plech.
  3. Těsto nakrájím na libovolné tvary, pomašluji trochou vody a posypu hrubou solí.
  4. Takto připravené krekry dám péct na plechu do trouby předehřáté na 200°C asi na 20 minut dokud nezačne těsto zlátnout.
  5. Hotové krekry nechám vychladnout a pak uchovávám v uzavřené nádobě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)