Taky rádi občas uzobáváte něco dobrého u televize nebo při posezení s přáteli? Přiznám se, že miluju brambůrky, ale občas to chce taky nějakou změnu. No a tou můžou být třeba tyhle slané krekry, které mě svou vůní připomínají Itálii. Dají se v pohodě skladovat v uzavřené sklenici, kde vydrží dost dlouho, tedy pokud je mezitím nestihnete sníst.
1 dávka
- 150g hladké mouky + na podsypání
- 1dcl vody
- 2 lžíce olivového oleje
- snítka rozmarýnu
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- špetka soli
- špetka pepře
- hrubá sůl na posypání
- Mouku prosiju do mísy, kde jí vařečkou smíchám s vodou, olivovým olejem, nasekaným rozmarýnem, parmazánem, solí a pepřem a uhnětu hladké nelepivé těsto, které nechám asi 10 minut odpočinout.
- Odpočinuté těsto rozdělím na dva díly a z každého na pomoučené ploše vyválím plát o tloušťce asi 0,5 centimetru. Ideální je válet už na pečícím papíře a rovnou s ním těsto potom přendat do plech.
- Těsto nakrájím na libovolné tvary, pomašluji trochou vody a posypu hrubou solí.
- Takto připravené krekry dám péct na plechu do trouby předehřáté na 200°C asi na 20 minut dokud nezačne těsto zlátnout.
- Hotové krekry nechám vychladnout a pak uchovávám v uzavřené nádobě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)