13. srpna 2018

Crostini s pečenými rajčaty


Na létě mám nejraději, že ovoce a zelenina má tu nejlepší kvalitu a když si je člověk navíc dá s něčím dobrým venku za hezkého počasí, je to ta pravá pohoda. V létě se dá všelijaká zelenina spotřebovat velice jednoduše na obložení různých bagetek a chlebů, po italsku si je ráda dávám na bruschetě nebo crostini. Dnes tu mám jeden možná jednoduchý recept na crostini, kam kromě dobré sušené šunky a dalších věcí přijdou právě rajčátka, která se lehce opečou na olivovém oleji.

6 crostini
  • bílá bageta
  • 6 plátků sušené šunky
  • koule mozzarelly
  • několik lístků bazalky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3-6 kusů cherry rajčat
  • špetka soli
  • pepř
  1. Bagetu nakrájím na plátky, které opeču na sucho v toustovači/v kontaktním grilu/na pánvi tak, aby byly lehce křupavé.
  2. Na bagetu zamotám vždy jeden plátek šunky, utrhnu kousek mozzarelly a přidám bazalku.
  3. Na pánev naliju olivový olej, lehce ho osolím, rajčátka přepůlím a půlkami dolů je rozložím na pánev s lehce rozehřátým olejem.
  4. Rajčátka na oleji z řezné strany opékám 2-3 minuty. Ještě horká rajčátka pak přidám na obložené bagetky, zakápnu zbytkem oleje z pánve, posypu čerstvým pepřem a můžu podávat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)