Na létě mám nejraději, že ovoce a zelenina má tu nejlepší kvalitu a když si je člověk navíc dá s něčím dobrým venku za hezkého počasí, je to ta pravá pohoda. V létě se dá všelijaká zelenina spotřebovat velice jednoduše na obložení různých bagetek a chlebů, po italsku si je ráda dávám na bruschetě nebo crostini. Dnes tu mám jeden možná jednoduchý recept na crostini, kam kromě dobré sušené šunky a dalších věcí přijdou právě rajčátka, která se lehce opečou na olivovém oleji.
6 crostini
- bílá bageta
- 6 plátků sušené šunky
- koule mozzarelly
- několik lístků bazalky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3-6 kusů cherry rajčat
- špetka soli
- pepř
- Bagetu nakrájím na plátky, které opeču na sucho v toustovači/v kontaktním grilu/na pánvi tak, aby byly lehce křupavé.
- Na bagetu zamotám vždy jeden plátek šunky, utrhnu kousek mozzarelly a přidám bazalku.
- Na pánev naliju olivový olej, lehce ho osolím, rajčátka přepůlím a půlkami dolů je rozložím na pánev s lehce rozehřátým olejem.
- Rajčátka na oleji z řezné strany opékám 2-3 minuty. Ještě horká rajčátka pak přidám na obložené bagetky, zakápnu zbytkem oleje z pánve, posypu čerstvým pepřem a můžu podávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)