30. července 2018

Sušenkové košíčky na zmrzlinu


Letní počasí a zmrzlina, taky to máte takto spojené? Já si v létě ráda kupuju kornoutky se zmrzlinou venku na procházce nebo výletě, ale doma je to občas trochu nuda. Ať už tento recept využijete jen pro sebe nebo třeba na nějaké letní akci s přáteli, určitě si to užijete. Protože sušenka a zmrzlina, to je od teď neodmyslitelná kombinace!


10 košíčků
  • 115g hladké mouky
  • špetka soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 70g másla
  • 110g cukru
  • 1 vejce
  • 50g hořké čokolády na kousky
  • máslo na vymazání formy
  1. V jedné misce promíchám mouku se solí a jedlou sodou.
  2. Změklé máslo si spolu s cukrem vyšlehám do kompaktní hmoty a postupně k nim zašlehám i směs s moukou.
  3. Nakonec do těsta vešlehám vejce a kousky čokolády.
  4. Formu na muffiny s většími košíčky vymažu změklým máslem, těsto rozdělím na 10 stejně velkých kousků a vmáčknu je do jednotlivých košíčků.
  5. Takto vyplněnou formu dám péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 12-15 minut.
  6. Formu s upečeným těstem vyndám z trouby a středy vyběhlého těsta ihned zamáčknu dolů, aby se vytvořil důlek v košíčcích. Já jsem použila malého frťánka ze silného skla.
  7. Hotové sušenkové košíčky nechám vychladnout a teprve potom je vyndám z forem.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)