4. července 2018

Cuketový koláč se sušenými rajčaty


Tak už zase začíná cuketová sezóna a leckdy se stane, že cukety přerostou. Tenhle koláč je dobrý v tom, že do něj můžete zpracovat jak ty mladé, tak i přerostky. Není v něm ani moc mouky a fajn je k za tepla k obědu nebo za studena třeba na cesty.

koláč o průměru 20 cm
  • 250g cukety
  • sůl na vypocení cukety
  • malá cibule
  • 2 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
  • 3 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce mouky
  • 2 sušená rajčata
  • snítka bazalky
  • špetka soli
  1. Cuketu nastrouhám nahrubo, posolím a v ruce promnu, potom nechám asi 10 minut odležet.
  2. Cibuli nasekám na jemno a na oleji ji nechám zesklovatět.
  3. Z cukety vymačkám přebytečnou vodu a přendám ji do mísy.
  4. K cuketě přidám opečenou cibuli, parmazán, vejce, mouku, nasekaná rajčata a bazalku a ještě trošku osolím a vše spolu promíchám.
  5. Koláčovou formu vymažu olejem a navrstvím do ní směs na koláč. Ten peču v troubě předehřáté na 180°C dozlatova asi 30 minut. Nechám vychladnout.

Tip: Pokud budete koláč dělat do klasické formy o průměru 24 cm, všechny suroviny zdvojnásobte.


2 komentáře:

  1. Skvělý recept, moc děkuji za inspiraci - dnes jsem pekla a byl vynikající! :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)