Tak už zase začíná cuketová sezóna a leckdy se stane, že cukety přerostou. Tenhle koláč je dobrý v tom, že do něj můžete zpracovat jak ty mladé, tak i přerostky. Není v něm ani moc mouky a fajn je k za tepla k obědu nebo za studena třeba na cesty.
koláč o průměru 20 cm
- 250g cukety
- sůl na vypocení cukety
- malá cibule
- 2 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 4 lžíce mouky
- 2 sušená rajčata
- snítka bazalky
- špetka soli
- Cuketu nastrouhám nahrubo, posolím a v ruce promnu, potom nechám asi 10 minut odležet.
- Cibuli nasekám na jemno a na oleji ji nechám zesklovatět.
- Z cukety vymačkám přebytečnou vodu a přendám ji do mísy.
- K cuketě přidám opečenou cibuli, parmazán, vejce, mouku, nasekaná rajčata a bazalku a ještě trošku osolím a vše spolu promíchám.
- Koláčovou formu vymažu olejem a navrstvím do ní směs na koláč. Ten peču v troubě předehřáté na 180°C dozlatova asi 30 minut. Nechám vychladnout.
Tip: Pokud budete koláč dělat do klasické formy o průměru 24 cm, všechny suroviny zdvojnásobte.
Skvělý recept, moc děkuji za inspiraci - dnes jsem pekla a byl vynikající! :-)
OdpovědětVymazatJsem moc rada, že se povedl!
Vymazat