7. června 2018

Mexický zelný salát


Tenhle zelný salát je vynikající v tom, že na rozdíl od ostatních salátů, které akorát zplihnou a rozmočí se, tenhle hezky zkřehne a je ještě lepší. Je skvělý sám o sobě, ale když ho přidáte k trhanému masu a naplníte ho do tortill, tak máte blaho na počkání. Recept na trhané maso najdete u mě na blogu taky u přípravy sendviče s trhaným kuřetem.


4 porce
  • 300g červeného zelí
  • 100g mrkve
  • snítku koriandru
  • 2 jarní cibulky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce limetové šťávy
  • sůl a pepř

  1. Červené zelí nakrájím na tenké plátky, nejlépe to jde na plátkovacím struhadle nebo mandolíně, ale s trochou šikovnosti to zvládnete i ručně.
  2. Mrkev nakrájím na nudličky julienne, koriandr nasekám na hrubo a jarní cibulky na plátky.
  3. Na zálivku promíchám olej, limetovou šťávu, trochu soli a pepře.
  4. Zeleninu dám do mísy, zaliji ji zálivkou a promíchám.

2 komentáře:

  1. Vypadá skvěle! Díky za tip, určitě doma vyzkoušíme :-)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)