Tenhle zelný salát je vynikající v tom, že na rozdíl od ostatních salátů, které akorát zplihnou a rozmočí se, tenhle hezky zkřehne a je ještě lepší. Je skvělý sám o sobě, ale když ho přidáte k trhanému masu a naplníte ho do tortill, tak máte blaho na počkání. Recept na trhané maso najdete u mě na blogu taky u přípravy sendviče s trhaným kuřetem.
4 porce
- 300g červeného zelí
- 100g mrkve
- snítku koriandru
- 2 jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce limetové šťávy
- sůl a pepř
- Červené zelí nakrájím na tenké plátky, nejlépe to jde na plátkovacím struhadle nebo mandolíně, ale s trochou šikovnosti to zvládnete i ručně.
- Mrkev nakrájím na nudličky julienne, koriandr nasekám na hrubo a jarní cibulky na plátky.
- Na zálivku promíchám olej, limetovou šťávu, trochu soli a pepře.
- Zeleninu dám do mísy, zaliji ji zálivkou a promíchám.
Vypadá skvěle! Díky za tip, určitě doma vyzkoušíme :-)
OdpovědětVymazatStojí za to a není ani náročný :)
Vymazat