forma na koláč o průměru 24 cm
- 2 vejce
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku kakaa
- 1/2 hrnku cukru
- 1 a 1/4 hrnku mléka
- plná hrst vypeckovaných višní
- máslo
- Na těsto prošlehám v hluboké míse všechny ingredience kromě posledních dvou, aby vzniklo řídké těsto.
- Koláčovou formu vymažu máslem (pokud máte s odklápěcím dnem, doporučuji celou vyložit pečícím papírem) a na dno rozprostřu višně.
- Višně ve formě zaliju těstem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi hodinu.
- Nechám vychladnout a před krájením ideálně ještě vychladit v lednici.
Kayo, vypadá (a jistě i chutná) báječně :-) Díky za recept i inspiraci. A.
OdpovědětVymazatRádo se stalo ;) Inspirace není nikdy dost. A děkuju :)
VymazatTak tento dezert vypadá božky! :)
OdpovědětVymazatTheBlondieTale
Díky :)
Vymazat