Prý že horečku po hamburgerech pomalu ale jistě nahrazuje horečka po hot dozích (dogách?). To já sice nevím, ale napadlo mě připravit grilovací párty, kde hot dogy hrají hlavní roli. Fajn na tom je, že většinu práce zvládnete předem, kdy je třeba připravit všechny možné náplně a oblohy. Pak už se jen opékají klobásky, takže nemusíte otročit u grilu celý večer, a hosté si sami zvolí, jak si svůj hot dog sestaví. Můžete to zkusit hned příště a to mi pak napište, jaký to mělo úspěch. Tak jdem na to.
8 porcí
desetiminutový kečup
- 1 cibule na kostičky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce Bzeneckého jablečného octa
- špetka nového koření
- 200g rajčatové passaty
- cukr podle chuti
- sůl
- Na oleji nechám zesklovatět cibuli, pak na ni naliju jablečný ocet a nechám odpařit.
- K cibuli přidám nové koření, zaliju passatou a pod pokličkou nechám probublávat 10 minut.
- Na závěr přidám trochu cukru a soli a kečup rozmixuju ponorným mixérem na jemno.
Sriracha majonéza
- 150g majonézy
- 1 lžíce chilli omáčky Sriracha
- šťáva z poloviny limetky
- V misce promíchám majonézu se Srirachou a na závěr vmíchám limetkovou šťávu.
sladkokyselá cibulka
- 0,5kg cibule na půlkolečka
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce Bzeneckého červeného vinného octa
- 2 lžíce třtinového cukru
- špetka soli
- Na oleji za stálého míchání nechám opékat cibuli do světle zlaté barvy, což trvá asi 10 minut.
- K cibuli přidám vinný ocet, nechám odpařit, vmíchám třinový cukr a špetku soli a společně nechám dopéct do tmavě zlatavé barvy.
- Nechám vychladnout.
salsa z kukuřice
- 200g sterilované kukuřice
- 100g cherry rajčat
- polovina červené cibule
- snítka koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- Kukuřici promíchám s nakrájenými rajčaty, na jemno nasekanou červenou cibulí a koriandrem.
- Zeleninu zaliju olivovým olejem a dosolím.
- Nechám odležet.
na sestavení
- 8 housek na hot dog
- 8 dobrých grilovacích klobásek
- Housky je dobré před podáváním trochu opéct na grilu.
- Do rozkrojených housek položím opečenou klobásku a podle chuti a přání strávníků přidám již hotové oblohy nebo to nechám na každém, ať si obloží sám.
Příspěvek jsem vytvořila pro Bzenecké octy.
Je to boží! Sice ústřední motiv - hotdog se z grilovací párty úplně vytratil, protože jsem potřebovala udat žebra, co mi strašila v mrazáku, ale ostatní "komponenty" zůstaly. Byla to paráda! Jen se muselo jíst na zemi, protože se všechno, co jste vymyslela, nevešlo na jídelní stůl...
OdpovědětVymazatParáda, to mě moc těší! Ono jíst se to dá k lecčemu, žebra jsou taky dobrá volba.
Vymazat