16. dubna 2018

Zapečený lilek se slaninou a mozzarellou


Občas když člověk potřebuje spotřebovat nějaké suroviny z lednice, tak z toho vznikne opravdu dobré jídlo. Takové mám ráda, všechny suroviny totiž jen naskládáte do zapékací mísy a pak už jenom pečete, jíte třeba s bagetou, kterou můžete nasát vypečenou šťávu a užíváte. No není to bájo?

4 malé/2 velké porce
  • 2 menší lilky (asi 400g)
  • 100g slaniny
  • 2 balení mozzarelly
  • olivový olej
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • sůl
  • chilli
  1. Lilky a mozzarellu nakrájím na plátky. 
  2. Do zapékací mísy skládám postupně plátky lilku, slaniny a mozzarelly.
  3. Navrch nakapu citronovou šťávu, bazalkové pesto a zaliji trochou olivového oleje. 
  4. Nakonec vše osolím a přidám chilli.
  5. Směs peču přikrytou v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut a potom dopékám odklopené ještě asi dalších 30 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)