23. dubna 2018

Pečená mrkvička s cizrnou


V obchodě jsem tuhle přišla na šťavnatou jarní mrkvičku a tak jsem přemýšlela, co by z ní bylo nejlepší. Nakonec z toho vzešel tenhle teplý salát v blízkovýchodním kabátě, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit a být ve stylu, doplňte ho pita chlebem.


2 porce
  • 300g drobných mrkví
  • konzerva cizrny
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/4 lžičky drceného římského kmínu
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • sůl
  • 100g bílého jogurtu
  • 1 lžička pasty tahini
  • čerstvý koriandr
  • olivový olej
  1. V míse promíchám olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
  2. Mrkve umyju a podélně překrojím na poloviny, cizrnu sliju.
  3. Mrkve spolu s cizrnou přidám k marinádě do mísy a pořádně promíchám, aby se vše obalilo směsí koření.
  4. Cizrnu s mrkvemi přendám na plech vyložený pečícím papírem a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova.
  5. Mezitím si připravím omáčku, na kterou smíchám jogurt s tahini pastou a špetkou soli.
  6. Na talíř dám jogurtovou omáčku, na kterou rozložím mrkve a cizrnu, vše posypu nasekaným koriandrem a zakápnu olivovým olejem.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)