V obchodě jsem tuhle přišla na šťavnatou jarní mrkvičku a tak jsem přemýšlela, co by z ní bylo nejlepší. Nakonec z toho vzešel tenhle teplý salát v blízkovýchodním kabátě, u kterého ale vůbec nevadí, když vystydne. Dá se jíst jen tak, ale jestli budete chtít víc zasytit a být ve stylu, doplňte ho pita chlebem.
2 porce
- 300g drobných mrkví
- konzerva cizrny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/4 lžičky drceného římského kmínu
- 1/4 lžičky uzené papriky
- sůl
- 100g bílého jogurtu
- 1 lžička pasty tahini
- čerstvý koriandr
- olivový olej
- V míse promíchám olej s citronovou šťávou, římským kmínem, uzenou paprikou a špetkou soli.
- Mrkve umyju a podélně překrojím na poloviny, cizrnu sliju.
- Mrkve spolu s cizrnou přidám k marinádě do mísy a pořádně promíchám, aby se vše obalilo směsí koření.
- Cizrnu s mrkvemi přendám na plech vyložený pečícím papírem a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 30 minut dozlatova.
- Mezitím si připravím omáčku, na kterou smíchám jogurt s tahini pastou a špetkou soli.
- Na talíř dám jogurtovou omáčku, na kterou rozložím mrkve a cizrnu, vše posypu nasekaným koriandrem a zakápnu olivovým olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)