První jarní den už máme za námi, ale jak to tak vypadá, než se budeme moci radovat z čerstvé zeleniny, tak to ještě nějakou dobu potrvá. Mám zeleninu moc ráda, ale přes zimu mi přijde tak nějak divné dávat si ty samé saláty jako přes léto a to nejen proto, že zelenina nemá tu správnou chuť. Jestli to máte stejně, zkuste tenhle zelný salát, který je tak trochu přechodem mezi zimou a létem a můžete ho jíst jen tak nebo podávat třeba k masu.
2 porce
- 200g bílého zelí
- půlka malé červené cibule
- 2 sušená rajčata
- hrst černých oliv
- lžíce bazalkového pesta
- lžíce olivového oleje
- lžíce citronové šťávy
- sůl
- Zelí nakrouhám na plátkovacím struhadle nebo jen tak nožem na tenké nudličky a rukama ho promnu s trochou soli. Nechám chvilku odpočívat a potom zelí propláchnu pod tekoucí vodou od soli. Nechám okapat a pokračuji.
- Červenou cibulku nakrájím na tenká půlkolečka.
- Sušená rajčata nakrájím na proužky a olivy na plátky.
- V míse promíchám všechnu zeleninu s bazalkovým pestem, olivovým olejem a citronovou šťávou. Podle chuti ještě dosolím, ale většinou to již není potřeba.
Tip: Můžete do salátu přidat i trochu chilli, dostane tak správný říz.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)