7. března 2018

Čokoládové muffiny


S dnešním receptem si doma můžete udělat vláčné muffiny s pěknou čepicí, ne přeslazené, zato s intenzivní čokoládovou chutí. Prostě recept, který budete chtít dělat znovu a znovu. To chceš!

12 muffinů
  • 250g hladké mouky
  • 150g cukru
  • 35g kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 vejce
  • 150ml podmáslí
  • 100ml oleje
  • 100g čokolády
  1. V jedné míse promíchám mouku, cukr, kakao a jedlou sodu.
  2. V druhé misce prošlehám vejce, podmáslí a olej.
  3. K tekutým ingrediencím postupně vmíchám suché.
  4. Čokoládu nožem nasekám na malé kousky a asi 2/3 zamíchám do těsta.
  5. Troubu si předehřeju na 180°C.
  6. Formu na muffiny vyložím papírovými košíčky a pomocí naběračky rozdělím těsto do formy a navrch každého nasypu trochu zbylé čokolády.
  7. Muffiny peču asi 25 minut, potom je vytáhnu z trouby a nechám vychladnout.


6 komentářů:

  1. Už tu voní! Synek (12) doslova zařval “mňam!” 😉 a rozhodně to nebyl první pokus tohoto druhu
    Děkuju!

    OdpovědětVymazat
  2. Hledám recept na nějaké čokoládovo-čokoládové muffiny.

    Ale zároveň by měl být bezlaktózový... zkusím tento, ale místo podmáslí zkusím mléko s kokosovým jogurtem (1:1). :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj,
    když bych tam chtěla přidat banány, musím něčeho ubrat? Případně čeho?

    Díky za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ubrala bych část podmáslí, kolik asi záleží na tom, kolik se přidá banánů :)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)