Miluju francouzskou cibulačku, ta chuť a vůně karamelizované cibulky, která změkne ve vývaru... Napadlo mě propojit tuhle chuť s pečeným kuřetem a byla to lahoda! Určitě stojí za vyzkoušení a jako přílohu nejlíp zkuste šťouchané brambory.
Na jedno kuře
- 3 cibule
- 2 lžíce másla
- snítka tymiánu
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 dcl bílého vína
- kuře
- sůl
- kousek másla navíc
- Cibule očistím a nakrájím na tenká půlkolečka.
- Na másle za stálého míchání nechám cibule opéct dozlatova, což trvá asi 10 minut.
- Na dno zapékací mísy rozložím opečenou cibulku, kterou promíchám s dijonskou hořčicí a bílým vínem. Na ní položím kuře, které posypu nasekaným tymiánem, pokladu kousky másla a vše osolím.
- Zapékací mísu přikryju a dám péct do trouby předehřáté na 180°C asi na 30 minut, potom odklopím víko a dopékám dozlatova dalších asi 30 minut, kdy kuře čas od času poliju tekutinou na dně mísy.
Dělala jsem o víkendu a sklidila jsem velký úspěch, děkuji za recept
OdpovědětVymazatZ toho mám obrovkou radost! Děkuji za komentář
Vymazat