Tyhle chipsy ještě na silvestrovskou oslavu stihnete připravit, věřím totiž, že hlavní surovinu budete mít doma. Jsou totiž z rýžového papíru, do kterého se balí jarní závitky a nic moc dalšího v podstatě nepotřebujete. Pořádně to oslavte i za mě a do nového roku vám přeji jen to nej!
Na chipsy
- rýžový papír
- olej
- bylinková sůl
- Rýžový papír si nejprve nalámu na kousky. Je třeba to udělat dopředu, protože pak je všechno tak rychlé, že na to není čas.
- Na pánvi rozpálím vyšší vrstvu oleje (stačí tak 1 centimetr), kdy je olej dostatečně rozpálený poznám tak, že na zkoušku do oleje trošku ponořím kousek papíru.
- Když je olej rozpálený, položím do něj kousek papíru, který zabublá, trošku se zvětší a změní barvu z poloprůhledné na bílou. Smažení trvá tak jednu až dvě vteřiny, takže je potřeba pracovat opravdu rychle a smažit nejlépe po jednom, aby barva byla opravdu bílá a chipsy nezačaly hnědnout.
- Hotové chipsy nechám okapat na papírovém ubrousku, který odsaje přebytečný olej. Ještě čerstvé je posypu bylinkovou solí, ale v ochucení se fantazii meze nekladou.
Super článok! Určite budem sledovať ďalej!:)
OdpovědětVymazatMoc děkuju! ;)
Vymazat