Momentálně je období, kdy si každým rokem trochu poležím doma s nějakým nachlazením a ani letos tomu není jinak. I proto má tenhle recept zpoždění, ale není proto o nic horší. Tak si ho užijte, protože to je totálně sezónní záležitost. Jestli už máte po krk všech variací na dýňové polévky a další profláknuté recepty, určitě zkuste tenhle slaný koláč.
Na formu o průměru 20 cm
- 300g dýně hokkaido
- olej
- trochu másla
- malou cibuli
- snítku rozmarýnu
- 250g tučného tvarohu
- 2 vejce
- sůl
- polovinu balení listového těsta
- Nejprve upeču dýni, v troubě rozpálené na 200°C na plechu rozložím na kusy nakrájenou dýni pokapanou trochou oleje a peču do měkka. Nechám vychladnout.
- Na pánvi si na másle opeču na jemno nasekanou cibuli a ke konci přidám i na jemno nasekaný čerstvý rozmarýn.
- Zchladlou dýni nasypu do vyšší mísy a ponorným mixérem rozmixuju na hrubo. Potom přidám opečenou cibuli s rozmarýnem, tvaroh a vejce, osolím a šlehací metlou prošlehám, aby se hmota spojila.
- Listové těsto rozválím na velký plát, podle průměru formy vykrojím kolečko a položím ho na její dno. Ze zbytku těsta pak vyválím obdélník, kterým vyložím okraje formy tak, aby trochu přesahovaly i na spodek těsta (aby potom náplň nevytékala).
- Do formy s těstem navrším náplň a peču v troubě na 180°C asi 40 minut do zlatova.
mňam, vypadá to skvěle! :) já osobně dýňovou polévku miluju a mohla bych ji jíst snad každý den :D ráda ale vyzkouším něco jiného :)
OdpovědětVymazatPeču opakovaně a vždy úspěch :-), je boží.
OdpovědětVymazatTo mám velkou radost!
Vymazat