30. srpna 2017

Sendvič s trhaným kuřetem


Tenhle sendvič dělám poslední dobou celkem často, připravit trhané kuře je totiž mnohem rychlejší než třeba vepřové a přitom není o nic méně chutné. Vždycky jsem ho dělala ze čtvrtek, ale tam je riziko, že ve výsledku v mase zůstanou malé kůstky a to není rozhodně nic, co by člověk chtěl. Doporučuju tedy vrchní stehna a určitě je použijte i s kůží.


Na 2 porce 

trhané kuře
  • 2 větší cibule
  • olej
  • 2 vrchní kuřecí stehna s kůží i kostí
  • 4 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2 dobrého kečupu a 2 protlaku)
  • lžičku uzené papriky
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetku chilli
  • vývar podle potřeby nebo vodu
  • sůl
dohotovení
  • bagetu
  • okurku pro každého
  1. Na oleji nechám v malém rendlíku lehce zezlátnout na půlkolečka nakrájenou cibuli.
  2. K cibuli přidám kuřecí stehna a nechám je ze všech stran zatáhnout.
  3. K masu přidám uzenou papriku, protlak, vinný ocet, špetku chilli a trochu soli a promíchám. 
  4. Vše zaliju vývarem (nebo vodou) jen tak, aby bylo maso ponořené, přiklopím pokličkou a pomalu dusím asi 30 minut.
  5. Potom sundám pokličku a obsah rendlíku nechám za občasného míchání redukovat tak dlouho, až zůstane jen rozpadající se maso v troše omáčky. Pozor, v této fázi se to rádo připaluje, takže opravdu choďte promíchávat.
  6. Hotové maso vidličkou natrhám na vlákna a odstraním kosti.
  7. Na sendvič naříznu housku, přidám do ní na kolečka nakrájenou okurku a vrchovatě masa. Tadá.

2 komentáře:

Za všechny komentáře děkuji :)