Tenhle sendvič dělám poslední dobou celkem často, připravit trhané kuře je totiž mnohem rychlejší než třeba vepřové a přitom není o nic méně chutné. Vždycky jsem ho dělala ze čtvrtek, ale tam je riziko, že ve výsledku v mase zůstanou malé kůstky a to není rozhodně nic, co by člověk chtěl. Doporučuju tedy vrchní stehna a určitě je použijte i s kůží.
Na 2 porce
trhané kuře
- 2 větší cibule
- olej
- 2 vrchní kuřecí stehna s kůží i kostí
- 4 lžíce rajčatového protlaku (nebo 2 dobrého kečupu a 2 protlaku)
- lžičku uzené papriky
- 2 lžíce vinného octa
- špetku chilli
- vývar podle potřeby nebo vodu
- sůl
dohotovení
- bagetu
- okurku pro každého
- Na oleji nechám v malém rendlíku lehce zezlátnout na půlkolečka nakrájenou cibuli.
- K cibuli přidám kuřecí stehna a nechám je ze všech stran zatáhnout.
- K masu přidám uzenou papriku, protlak, vinný ocet, špetku chilli a trochu soli a promíchám.
- Vše zaliju vývarem (nebo vodou) jen tak, aby bylo maso ponořené, přiklopím pokličkou a pomalu dusím asi 30 minut.
- Potom sundám pokličku a obsah rendlíku nechám za občasného míchání redukovat tak dlouho, až zůstane jen rozpadající se maso v troše omáčky. Pozor, v této fázi se to rádo připaluje, takže opravdu choďte promíchávat.
- Hotové maso vidličkou natrhám na vlákna a odstraním kosti.
- Na sendvič naříznu housku, přidám do ní na kolečka nakrájenou okurku a vrchovatě masa. Tadá.
Dnes jsem zkusila a je to skvělé.
OdpovědětVymazatTo je super, díky!
Vymazat