23. května 2017

Zelená polévka


Už dlouho se tu nic pořádného neobjevilo, již pár týdnů jsem na mateřské a nějak se nemůžu dokopat k novým receptům, brzy nám přibyde nový člen rodiny a já zatím volný čas vyplňuju úklidem a dalšími věcmi. Ale dneska pro vás mám skvělý recept na jarní zelenou polévku, která je vlastně skoro bez vaření. To je totiž její výhoda, minimální vaření totiž zachová nejen krásnou barvu, ale i vitamíny. Zužitkovat můžete všechno zelené, na co máte chuť, rukolu, salát, špenát, ředkvičkové listy nebo třeba medvědí česnek.


Na 4 porce polévky
  • trochu oleje
  • 2 jarní cibulky
  • 0,5 dcl bílého vína
  • 3/4 zeleninového vývaru
  • 150g zeleného listí (já použila směs špenátu, medvědího česneku a rukoly)
  • sůl
  • pepř, černuchu a jedlé květy na dokončení

  1. Na oleji nechám zesklovatět nakrájené jarní cibulky, vše zaliji bílým vínem a nechám chvilku zredukovat.
  2. Cibulku pak zaliji vývarem a nechám přivést k varu. 
  3. Polévku v této fázi přeliju do hlubokého mixéru (který snese horké tekutiny), přidám všechno zelené a nechám tak 1 - 2 minuty mixovat na jemný krém.
  4. Hotovou polévku pak jen dosolím a na talíři dozdobím pepřem, pár semínky černuchy a jedlými květy (měla jsem sedmikrásky).

1 komentář:

  1. na mateřské asi nebudeš mít moc čas, ale přesto sdílím: před pár dny se zprovoznila česká verze cookpadu. Má to na svědomí Japonka, co se učí česky, a nechce, aby to vypadalo jako stránka, kde si cvičí češtinu. Když budeš mít chuť, přispěj nějakým receptem :)
    https://cookpad.com/cz

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)