Už se moc těším na jaro, na zelené větvičky, kvetoucí krokusy a narcisy, zlatý déšť a vůbec všechno okolo. O to víc, že teď ležím doma v posteli s nachlazením. O víkendu jsem se tak nějak jarně už snažila naladit, a tak jsem připravila křepelky s nádivkou s medvědím česnekem a odlehčený bramborový salát. Na Velikonoce to můžete zkusit taky nebo místo křepelek zkusit jarní kuřátka, to pak ale počítejte půl kuřátka na osobu.
Na 2 porce
- 2 křepelky
- 2 rohlíky
- 2 listy medvědího česneku
- 4 lžíce mléka
- sůl
- 2 plátky slaniny
- kousek másla
- cibule
- 1dcl bílého vína
- Nejprve připravím nádivku, na tu nakrájím rohlíky a medvědí česnek, zaliji mlékem a osolím.
- Křepelky naplním nádivkou, nití svážu stehýnka k sobě, křepelky osolím a přes prsa položím plátek slaniny.
- Na dno zapékací mísy rozložím na jemno nakrájenou cibuli, na kterou rozložím křepelky, vše zaliji bílým vínem a navrch křepelek ješte položím trochu másla.
- Zapékací mísu přikryju víkem a peču v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, potom dopékám bez víka ještě asi dalších 20 minut do zlatova.
na salát
- 400g brambor
- 200g mraženého hrášku
- jarní cibulka
- svazek ředkviček
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- Brambory uvařím v osolené vodě ve slupce do měkka, vychladlé je oloupu a nakrájím na kousky.
- Mražený hrášek zaliji vroucí vodou, nechám asi 5 minut a potom sliji a přidám k bramborám.
- K bramborám také přidám nasekanou jarní cibulkua na plátky nakrájené ředkvičky.
- Na zálivku prošlehám společně hořčici, olivový olej, citronovou šťávu a špetku soli a pepře. Zálivku promíchám se zbytkem surovin a salát nechám alespoň 20 minut proležet, aby se chutě propojily.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)