A je to tady, celý nový rok je před námi. Letošek pro nás bude hodně zajímavý a nový, plný změn, budeme totiž tři! Na začátku roku k tomu všemu, co mě ještě čeká, mám taky narozeniny a na mojí letošní drobnou oslavu jsem konečně mohla rodinu pozvat na oběd, protože je můžu posadit k velkému stolu, který jsem si vždycky přála. Místo dortu jsem se letos rozhodla připravit panna cottu a navrch jsem připravila svařené borůvky, které jsme na podzim sbírali v lese, lehce ovoněné levandulí. Zkuste to taky.
Na 7 porcí
panna cotta
- 0,7 litru sladké smetany
- 4 lžíce cukru
- semínka z jednoho vanilkového lusku
- 10g želatiny (já měla plátkovou)
omáčka z borůvek a levandule
- 200g borůvek
- 4 lžíce cukru
- 2 stonky s květy levandule
- Na panna cottu nejprve nechám v misce ve troše vody nabobtnat želatinu.
- V hrnci zahřeju smetanu spolu s cukrem a vanilkou, ale jen, tak, aby se cukr rozpustil a smetana se nevařila.
- Z želatiny vymačkám přebytečnou vodu a pomocí metličky jí nechám ve smetanové směsi rozpustit. Takto připravenou směs naliju do připravených skleniček, nechám zchladnout a přendám ztuhnout do lednice, což trvá minimálně 4 hodiny.
- Na omáčku v rendlíku svařím borůvky s cukrem a levandulí tak, aby na lžíci zůstala vrstvička temně fialové omáčky.
- Vyndám levanduli.
- Hotovou omáčku nechám zchladnout a lžící ji navrším rovnoměrně na každou panna cottu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)