Minulý týden jsem přišla s receptem na domácí housky a jak jsem slíbila, tak dnes přináším zajímavý způsob, čím je naplnit. Trhané vepřové, které je v rychlejší úpravě, než jakou asi znáte, protože je hotové za něco přes hodinu, se skvěle doplňuje s čerstvým zelným salátem. Myslím, že nezůstane jen u jedné housky, alespoň u nás to tak bylo.
trhané vepřové v domácí bbq omáčce (4 porce)
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce bílého vinného octa
- lžičku uzené papriky
- lžičku třtinového cukru
- lžičku dijonské hořčice
- špetku soli
- špetku chilli
- 0,5 kg vepřového ramínka nebo plece
- olej
- Nejprve připravím bbq omáčku. Na ní smíchám protlak, ocet, uzenou papriku, cukr hořčici, sůl a chilli a nechám odpočívat.
- Ramínko nakrájím na čtyři stejně vysoké plátky, které na pánvi na oleji opeču z obou stran dozlatova. To trvá celkem asi 10 minut.
- Opečené ramínko spolu s olejem přendám do zapékací misky a zaliju bbq omáčkou. Vše společně promíchám, aby se omáčka dostala úplně všude.
- Maso zlehka podliju vodou, misku přiklopím a peču v troubě předehřáté na 200°C asi 3/4 hodiny. Pak z misky odklopím víko a dopeču ještě asi 15 minut, aby na dně zbylo jen trochu omáčky.
- Hotové maso nechám zlehka zchladnout a vidličkami roztrhám na vlákna, která promíchám se zbylou omáčkou v misce.
zelný salát
- 300g bílého zelí
- 2 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžičku citronové šťávy
- 1 lžičku cukru
- špetku soli
- Zelí nakrájím nebo nakrouhám na tenké plátky.
- V míse pak zelí promíchám se zbylými surovinami a nechám chvíli odpočinout, aby se chutě propojily.
sestavení
- Při servírování rozkrojím housku, kterou nechám na řezu trochu opéct buď na suché pánvi nebo v kontaktním grilu.
- Naspod housky pak nandám trochu salátu a navrch přidám část trhaného masa.
- Celou náplň přiklopím druhou částí housky a hned podávám.
Ježišíííí,to musí být mňamina ;-).Tohle musím zkusit.Děkuji moc za skvělý recept a dokonale vyladěný jedlý blog. ;-) H.
OdpovědětVymazatRádo se stalo, jsou fakt dobré ;)
Vymazat