Jelikož už máme po prázdninách a je tady září, určitě využijete tento bezva jednoduchý recept na zdravou svačinu pro děti do školy a nebo (pokud ještě tohle téma neřešíte) jako vydatnou svačinku do práce. V receptu uvádím cizrnu z plechovky, ale častěji používám část vařené cizrny, kterou si vařím na hummus. Jestli se ale rozhodnete použít tu plechovkovou, recept zvládnete už úplně levou zadní a za chviličku. Jen pokud budete pomazánku uchovávat, nelekněte se, že může lehce zhnědnout díky reakci avokáda se vzduchem. Na chuti to ale rozhodně neubere!
.
Na dávku pomazánky
- plechovka slité cizrny (nebo hrst uvařené)
- jedno větší avokádo
- 1/4 červené cibule na jemno
- špetka drceného římského kmínu
- 2 lžíce limetové nebo citronové šťávy
- lžíce olivového oleje
- volitelně snítka koriandru
- kousek chilli papričky (pokud je to verze pro dospělé)
- sůl
- Cizrnu rozdělím na dvě části a jednu rozmačkám šťouchadlem na brambory spolu s dužinou z avokáda.
- K nim pak přisypu druhou část celé cizrny, červenou cibuli a římský kmín.
- Směs dochutím limetkovou šťávou, olivovým olejem, nasekaným koriandrem, chilli a trochou soli. Všechno spolu promíchám.
- Pomazánku plním mezi dva krajíce kváskového chleba a podle nálady přidám buď klíčky nebo pár listů salátu (třeba rukola je fajn).
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)