Jako další recept ze seriálu testování robota Kenwood Major Titanium jsem připravila domácí housky. Jednak jsem chtěla otestovat nějaký recept, který se stane stálicí v našem repertoáru, a domácí pečivo mezi ně určitě patří. A jednak jsem chtěla trochu dát zabrat i robotu, protože při přípravě housek je třeba umíchat hutnější těsto. Nakonec všechno dopadlo parádně a zatímco dnes si můžete podle receptu vyzkoušet připravit housky, příště se dozvíte, čím je můžete stylově naplnit.
Na 10 housek
- 500g hladké mouky
- 25g másla pokojové teploty
- 300ml mléka
- 1 lžička soli
- půl balíčku droždí
- žloutek na pomašlování
- mák/lněné semínko/sezam na posypání
- Do robota jsem nasypala mouku, přidala máslo, mléko, sůl a droždí. Do nástavce jsem nainstalovala K-metlu a na stupeň č. 1 jsem začala míchat těsto. To je v robotu hotové, když se z něj utvoří koule a už se nelepí na stěny nerezové mísy.
- Hotové těsto jsem přikryla utěrkou a nechala ho na kuchyňské lince kynout asi o třetinu, což trvalo přibližně 2 hodiny.
- Pak jsem těsto rozdělila na 10 dílů. Z každého jsem uválela váleček o délce asi 30 centimetrů a umotala z nich housky (jak na to vidíte na fotografiích, není to nic těžkého).
- Každou housku jsem položila na plech s pečícím papírem dostatečně od sebe, přikryla opět utěrkou a nechala ještě 40 minut dokynout.
- Troubu jsem si rozpálila na 180°C, housky pomašlovala žloutkem a posypala mákem.
- Housky jsem v troubě pekla asi 30 minut do zlatova a pak je nechala na plechu vychladnout.
Už jsem je pekla dvakrát a určitě ne naposled, jsou moc dobré, díky za recept.
OdpovědětVymazatTak to jsem opravdu ráda, domácí jsou vždycky fajn.
Vymazatmnam
OdpovědětVymazat