Recept na tohle portugalské kuře ocení všichni, kteří mají rádi štiplavou chuť chilli. Kusy kuřete se namáčejí do skvělé omáčky, ve které se marinují, a pak pečou nebo ještě lépe grilují na ohni. Omáčku piri piri využijete kromě tradičního kuřete třeba i na pečení brambor, ryb i zeleniny a určitě se u vás stane hitem, protože postup je úplně primitivní a ingredience taky snadno k dostání. Ke kuřeti doporučuju nějaký dobrý salát a rýži.
- půlku červené papriky kapie
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 papričky bird´s eye (semínka odstraňte)
- 2 stroužky česneku
- lžíci čersrtvého nebo sušeného oregana
- šťávu z jednoho citronu
- špetku soli
- Omáčka je velmi jednoduchá, prostě jsem všechny ingredience vložila do mixéru a rozmixovala na jemno.
.
na kuře piri piri
na kuře piri piri
- omáčku z receptu
- 4 kousky kuřete (používám spodní a svrchní stehna)
- Kuře jsem obalila v omáčce a nechala marinovat (ideálně přes noc, aby se chuť natáhla do masa, ale minimálně 2 hodiny).
- Před tepelnou úpravou jsem kuře vyndala z lednice a troubu jsem si rozpálila na 200°C.
- Kuře jsem spolu s omáčkou vložila do zapékací misky a přikryté společně pekla asi 30 minut, pak jsem odstranila pokličku a pekla do zlatova ještě asi 20 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)