Nevím jak vy, ale já v horku moc často nemám chuť na nějaká vydatná jídla a na vyvařování jakbysmet. I když ale nemáte zrovna náladu, můžete překvapit zajímavým předkrmem nebo lehkým jídlem, které bude chutnat jak masožravcům, tak i vegetariánům a dokonce i veganům! Je to rajčatový tataráček, který je nejlepší připravovat teď, když jsou k dostání dobrá rajčata. Ať žije léto!
Na 4 porce tataráčku
- 4 rajčata
- 4 sušená rajčata v oleji
- hrst zelených oliv
- malá jarní cibulka
- snítka hladkolisté petrželky
- lžíce olivového oleje
- lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- světlá bageta k servírování
- Rajčata jsem zbavila "bubáku" a vodnatých semínek, dužinu jsem potom nakrájela na jemno. Nasekanou dužinu jsem lehce osolila a nechala v cedníku asi 15 minut vykapat od přebytečné vlhkosti.
- K rajčatům jsem přidala do misky nasekaná sušená rajčata, najemno nakrájené zelené olivy, jarní cibulku a petrželku.
- Tataráček jsem dochutila solí, přidala trochu pepře, olivový olej a citronovou šťávu. Před podáváním jsem tataráček nechala ještě jednou okapat v cedníku.
- Na talíři jsem tataráček doplnila otoustovanou bagetou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)