25. července 2016

Rajčatový tataráček


Nevím jak vy, ale já v horku moc často nemám chuť na nějaká vydatná jídla a na vyvařování jakbysmet. I když ale nemáte zrovna náladu, můžete překvapit zajímavým předkrmem nebo lehkým jídlem, které bude chutnat jak masožravcům, tak i vegetariánům a dokonce i veganům! Je to rajčatový tataráček, který je nejlepší připravovat teď, když jsou k dostání dobrá rajčata. Ať žije léto!


Na 4 porce tataráčku
  • 4 rajčata
  • 4 sušená rajčata v oleji
  • hrst zelených oliv
  • malá jarní cibulka
  • snítka hladkolisté petrželky
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • světlá bageta k servírování
  1. Rajčata jsem zbavila "bubáku" a vodnatých semínek, dužinu jsem potom nakrájela na jemno. Nasekanou dužinu jsem lehce osolila a nechala v cedníku asi 15 minut vykapat od přebytečné vlhkosti.
  2. K rajčatům jsem přidala do misky nasekaná sušená rajčata, najemno nakrájené zelené olivy, jarní cibulku a petrželku.
  3. Tataráček jsem dochutila solí, přidala trochu pepře, olivový olej a citronovou šťávu. Před podáváním jsem tataráček nechala ještě jednou okapat v cedníku.
  4. Na talíři jsem tataráček doplnila otoustovanou bagetou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)