14. června 2016

Kuřecí quesadillas a pico de gallo


Quesadillas jsou moje hodně oblíbené jídlo, před lety jsem na ně chodila do jednoho bezva podniku na labském nábřeží. Je to už dávno a podnik tam taky dávno není, takže nezbývá než quesadilly, nebo-li zapečené plněné tortilly, připravovat doma. Tohle jídlo se hodí na léto, na které už se tak moc těším! Nezaberou totiž mnoho času na přípravu a je to pecka, kterou můžete servírovat na nějaké akci přátelům.


Na 4 porce jsem potřebovala
  • 4 tortilly (kupované nebo domácí)
  • 1 vykoštěné kuřecí stehno
  • trochu oleje
  • malou červenou cibuli
  • červenou papriku
  • čerstvé nebo naložené jalapeňo a sůl podle chuti
  • cheddar
  • zakysanou smetanu
  1. Na směs k plnění tortill jsem si nechala zesklovatět na pánvi na oleji kostičky cibule, k nim přidala nudličky z kuřecího stehna a nechala zezlátnout.
  2. Na pánev jsem přidala na proužky nakrájenou červenou papriku a nasekané jalapeňo. Směs jsem pomalu opékala, aby všechna zelenina změkla. Nakonec jsem ji osolila a nechala lehce vychladnout. 
  3. Směsí jsem pak naplnila tortilly, zasypala strouhaným cheddarem, přeložila na půl a nechala zapéct v kontaktním grilu.


na pico de gallo
  • malou červenou cibuli
  • avokádo
  • velké rajče
  • špetku římského kmínu
  • trochu olivového oleje
  • šťávu z poloviny limetky
  • svazeček koriandru
  • jalapeňo
  • sůl
  1. Cibuli jsem nakrájena nadrobno a přidala k ní na malé kostičky nakrájené avokádo.
  2. Z rajčete jsem odstranila tekutý vnitřek se zrníčky a dužinu jsem také nakrájela na drobné kostičky.
  3. Vše jsem promíchala s římským kmínem, olivovým olejem, limetkovou šťávou, nasekaným koriandrem a jalapeněm.
  4. Pico de gallo jsem už jen dosolila a podávala spolu se zakysanou smetanou ke quesadillám.

2 komentáře:

  1. Som fanatik do mexického jedla a tieto quesadillas vyzerajú BOŽSKY!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mám mexickou moc ráda a trnhle recept je vcelku jednoduchý ;)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)