Quesadillas jsou moje hodně oblíbené jídlo, před lety jsem na ně chodila do jednoho bezva podniku na labském nábřeží. Je to už dávno a podnik tam taky dávno není, takže nezbývá než quesadilly, nebo-li zapečené plněné tortilly, připravovat doma. Tohle jídlo se hodí na léto, na které už se tak moc těším! Nezaberou totiž mnoho času na přípravu a je to pecka, kterou můžete servírovat na nějaké akci přátelům.
Na 4 porce jsem potřebovala
- 4 tortilly (kupované nebo domácí)
- 1 vykoštěné kuřecí stehno
- trochu oleje
- malou červenou cibuli
- červenou papriku
- čerstvé nebo naložené jalapeňo a sůl podle chuti
- cheddar
- zakysanou smetanu
- Na směs k plnění tortill jsem si nechala zesklovatět na pánvi na oleji kostičky cibule, k nim přidala nudličky z kuřecího stehna a nechala zezlátnout.
- Na pánev jsem přidala na proužky nakrájenou červenou papriku a nasekané jalapeňo. Směs jsem pomalu opékala, aby všechna zelenina změkla. Nakonec jsem ji osolila a nechala lehce vychladnout.
- Směsí jsem pak naplnila tortilly, zasypala strouhaným cheddarem, přeložila na půl a nechala zapéct v kontaktním grilu.
na pico de gallo
- malou červenou cibuli
- avokádo
- velké rajče
- špetku římského kmínu
- trochu olivového oleje
- šťávu z poloviny limetky
- svazeček koriandru
- jalapeňo
- sůl
- Cibuli jsem nakrájena nadrobno a přidala k ní na malé kostičky nakrájené avokádo.
- Z rajčete jsem odstranila tekutý vnitřek se zrníčky a dužinu jsem také nakrájela na drobné kostičky.
- Vše jsem promíchala s římským kmínem, olivovým olejem, limetkovou šťávou, nasekaným koriandrem a jalapeněm.
- Pico de gallo jsem už jen dosolila a podávala spolu se zakysanou smetanou ke quesadillám.
Som fanatik do mexického jedla a tieto quesadillas vyzerajú BOŽSKY!
OdpovědětVymazatTaky mám mexickou moc ráda a trnhle recept je vcelku jednoduchý ;)
Vymazat