6. června 2016

Jahodové nanuky s balzamikem


Jestli se ještě pamatujete, tak touhle dobou vloni jsem připravovala vynikající marmeládu z jahod a balzamikového octa. Letos mě napadlo tyhle chutě propojit do nanuku a je to úplně stejná paráda! Balzamiko totiž skvěle doplní jahody, které teď mají sezónu, a med zvýrazní chuť. Nic naplat, musíte to zkusit. A protože jsem si konečně pořídila formičky na nanuky, léto bude opravdu zábava.


Na 4 nanuky jsem potřebovala
  • 200g jahod
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce balzamikového octa

  1. Jahody jsem odstopkovala, opláchla pod vodou a nasypala do vysoké nádoby.
  2. K jahodám jsem přidala med a balzamikový ocet a vše rozmixovala ponorným mixérem do hladka.
  3. Hotovou směs jsem nalila do formiček na nanuky a nechala mrazit. Asi po hodině jsem do tuhnoucích nanuků zapíchla dřívka a nechala úplně zmrznout.
  4. Před podáváním doporučuju formičky na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky hned půjdou snadno ven.

1 komentář:

  1. Vypadá to opravdu skvěle! Hned jak nám dozrají jahody, budu to muset vyzkoušet ;)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)