Nedávno za námi přijel z Moravy na návštěvu malý synovec Jindra, tak jsme využili slunečný víkend a vytáhli na chalupu LotusGrill, abychom něco dobrého ugrilovali. Už si ani nedokážu představit grilovat jinak, protože tenhle gril je rychle rozpálený téměř bez práce a kouře. Kromě klasického masa a klobásek jsem připravila i hermelín, který mám z grilu moc ráda. Tenhle je se sušenými rajčaty, česnekem a čerstvým rozmarýnem.
Na jeden hermelín
- dobrý vyzrálý hermelín
- stroužek česneku
- sušené rajče
- snítku rozmarýnu
- olej (olivový nebo ze sušených rajčat)
- alobal, bagetu
- Nejdříve jsem si připravila náplň, na plátky jsem nakrájela česnek, na malé klínky sušené rajče a na jehličky jsem si natrhala rozmarýn,
- Špičatým nožem jsem do hermelínu udělala alespoň 8-10 děr a tím samým nožem jsem si pomohla, abych do děr zastrkala vždycky česnek, rajče a rozmarýn do každé.
- Hermelín jsem položila do čtverce z alobalu a zalila trochou oleje, z alobalu udělala balíček a nechala grilovat na LotusGrillu asi 15 minut. Hotový hermelín jsem doplnila bagetou, kterou můžete nabírat měkký vnitřek hermelínu.
Mňam, hermelín na grilu je báječný :-)
OdpovědětVymazat