Pospěšte si, ještě stihnete zajít do lesa natrhat si medvědí česnek a zakonzervovat si ho můžete třeba v pastě, na kterou tu najdete recept. Tu pak můžete využít ve slané ovesné kaši, která nedá moc práce a je vynikajícím jídlem k obědu nebo k večeři. Recept na slanou kaši jsem poprvé viděla u Báry (Bjukitchen) a moc jsem jí chtěla zkusit. Nejsem totiž fanda sladkých kaší, ale slaná, to je o něčem jiném.
Na pastu z medvědího česneku (množství dávkujte podle konzistence):
- listy medvědího česneku
- slunečnicový olej
- citronová šťáva
- sůl
- Medvědí česnek jsem očistila pod vodou a nechala okapat.
- Listy jsem pak nasekala na drobno a po částech začala mixovat v hluboké nádobě ponorným mixérem s olejem, šťávou z citronu a trochou soli tak, aby vznikla polotekutá pasta.
- Pastu jsem pak přelila do skleniček a uzavřela. V lednici vydrží několik týdnů, na delší dobu ji skladuju v mrazáku.
Na kaši pro dva je třeba
- máslo
- menší cibule
- hrnek ovesných vloček
- 1,5 - 2 hrnky vody
- sůl
- hrst parmazánu
- 2 lžíce pasty z medvědího česneku
- Na másle jsem nechala zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli.
- K ní jsem pak přisypala ovesné vločky a zalila jsem je vodou. Přidala jsem špetku soli a nechala za občasného míchání uvařit na kaši (trvá to asi 10 minut) a podle konzistence přidala trochu vody navíc, aby se vločky nepřipalovaly.
- Do hotové kaše jsem po stáhnutí z plotny vmíchala nastrouhaný parmazán a na závěr i pastu z medvědího česneku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)