Dnešní recept je můj soutěžní příspěvek do soutěže Aperitivo Moment v rámci FOOD BLOGU ROKU, tento předkrm je kombinací mých oblíbených chutí italské kuchyně. Všechny jsem je spoutala do tří malých roládek, které je ideální doplnit koktejlem, který jsem zkusila umíchat s použitím Aperolu. Je to ochucená křupavá strouhanka v marinované cuketě, olivová tapenáda v pečené paprice a marinovaná mozzarella s rukolou v sušené šunce.
Množství surovin berte jako orientační, protože třeba z cukety potřebujete jen čtyři plátky a tak podobně.
Na 4 porce jsem potřebovala:
Cuketové rolky
Paprikové rolky
Rolky se sušenou šunkou a marinovanou mozzarellou
Cuketové rolky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- špetku soli
- půl stroužku česneku
- mladou cuketu
- tvrdý plátek chleba
- filet ančovičky naložené v oleji
- sušené rajče
- rozmarýn
Paprikové rolky
- žlutou papriku
- hrst černých oliv
- lžíci kapar
- trochu olivového oleje
- půl stroužku česneku
Rolky se sušenou šunkou a marinovanou mozzarellou
- mozzarellu
- část marinády z receptu na cuketové rolky
- rukolu
- sušenou šunku
- Nejprve jsem si připravila marinádu na cuketu a mozzarellu. V misce jsem promíchala tři lžíce olivového oleje s citronovou šťávou, nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Marinádu jsem promíchala a naložila do ní aspoň na 20 minut na kousky natrhanou mozzarellu a na tenké podélné plátky nakrájenou cuketu,
- Mezi marinováním jsem si připravila ochucenou strouhanku. Na pánev jsem nalila trošku oleje a nechala opékat filet z ančovičky. Pak jsem přidala nadrobno nasekané sušené rajče, hrubě nasekanou strouhanku ze suchého chleba (ideální je použít sekáček a chleba rozsekat) a rozmarýn. Vše jsem spolu opékala dokřupava ještě asi 2 minuty a pak jsem strouhanku stáhla z plotny a nechala vychladnout.
- Žlutou papriku jsem položila na plech a při 220°C nechala v troubě péct půl hodiny doměkka. Z trouby jsem papriku zamotala do sáčku a nechala ji 15 minut zapařit, pak jsem z ní snadno sloupla slupku a papriku nakrájela na třícentimetrové proužky.
- Na olivovou tapenádu jsem najemno nasekala černé olivy spolu s kapary a kouskem česneku, vše jsem zakápla trochou oleje a nechala odpočívat.
- A nyní už k sestavení, plátek cukety jsem osušila z marinády a na celý plátek jsem nasypala trochu ochucené strouhanky. Cuketu jsem pak zarolovala a postavila na talíř. Na plátek papriky jsem rozložila olivovou tapenádu, taky zarolovala a postavila na talíř. Nakonec jsem do plátku sušené šunky položila pár lístků rukoly a kousek marinované mozzarelly.
Předkrm jsem servírovala s koktejlem z Aperolu, vína a šťávy z krvavých pomerančů.
Na koktejl je třeba:
- 1 díl Aperolu
- 2 díly bílého vína
- 2 díly šťávy z čerstvých krvavých pomerančů
- led
- plátek pomeranče
- Aperol jsem promíchala s bílým vínem a šťávou z pomerančů.
- Koktejl jsem nalila do skleniček naplněných ledem a přidala plátek pomeranče.
No vypadá to velmi lákavě! My letos soutěž asi nestihneme :( držíme palce!
OdpovědětVymazatNEPLECHA NA PLECHU
Děkuju!
VymazatKrásné, skvělý nápad na občerstvení! :))
OdpovědětVymazat