Vnitřnosti jsou obecně spíš nepopulární, ani nevím proč. Já kromě ledvinek vnitřnosti docela ráda mám a dovolím si tvrdit, že všechno je jen o úpravě. V této úpravě vám játra určitě budou chutnat!
Na 4 porce jsem potřebovala
- 50g slaniny
- 2 jablka
- trochu másla
- 400g krůtích jater
- 1dcl bílého vína
- sůl a pepř
- Slaninu jsem nakrájela na kostičky a na sucho nechala na pánvi opéct, aby pustila tuk.
- K opečené slanině jsem přidala na úzké měsíčky nakrájená jablka i se slupkou a nechala jemně zezlátnout.
- Jablkovou směs jsem dala z pánve stranou a začala jsem připravovat játra.
- Ty jsem si očistila, nakrájela na kousky a na másle opékala dokud z jater již nevycházela růžová šťáva.
- Na závěr jsem k játrům vrátila jablka se slaninou, přilila bílé víno, vše osolila a přidala pepř, promíchala a nechala probublávat, dokud na dně pánve nezůstalo jen trochu šťávy. Jako příloha jsou ideální brambory nebo třeba jen francouzská bageta.
Jídlo jsem servírovala na porcelánu Opera od Českého porcelánu, a.s.
Krůtí játra jsem ještě nikdy nejedla, je jejich chuť podobná kuřecím? Děkuju, Tereza
OdpovědětVymazatJsou skoro stejné ;)
Vymazat