Doufám, že konec roku prožíváte tak, jak jste si přáli. Pro každého je to něco jiného, někdo je raději v poklidu, sám, někdo bujaře oslavuje mezi lidmi. Ať už váš konec roku bude takový či jiný, určitě byste ho měli zakončit s něčím dobrým. Dnešní recept není nic speciálního, ale upečená a okořeněná cizrna je vynikající a taky asi zdravější variantou než jsou třeba brambůrky. Vše nej do nového roku! A na shledanou v tom příštím.
Na dávku pečené cizrny jsem potřebovala
- konzervu cizrny
- půl lžičky římského kmínu
- půl lžičky uzené papriky
- špetku sušeného koriandru
- špetku sušeného česneku
- trochu soli
- pár kapek citronové šťávy
- trochu oleje
- Cizrnu jsem slila a nasypala do misky.
- Na ní jsem nasypala všechno koření, přidala sůl, citronovou šťávu a trošku oleje a vše jsem společně promíchala, aby se chutě propojily.
- Takto připravenou cizrnu jsem nasypala na plech vyložený pečícím papírem a dala jí péct do trouby předehřáté na 220°C na 30 minut nebo do té doby, než začala být cizrna křupavá. Během pečení je třeba ji občas promíchat.
- Hotovou cizrnu jsem nechala vychladnout.
Dobrý den, jen pro jistotu se zeptám - konzervou cizrny je myšlena cizrna sterilovaná? Tu miluju a recept vypadá lákavě, tak bych ji vyzkoušela :-)
OdpovědětVymazatAno, přesně tak :)
VymazatTyjo! to je super nápad! díky moc ! skvělý blog!!! BEAUTYPUSINKA
OdpovědětVymazatDělala jsem ji včera a je prostě senzační !!!
OdpovědětVymazatDíky! K.
VymazatPrávě dělám tak jsem zvědavá na výsledek.
OdpovědětVymazatjak to dopadlo?
Vymazat