Už jen pár dní a Štědrý den je tu. K němu samozřejmě patří kapr, řízky a bramborový salát. Pokud ale chcete zkusit něco nového, můžete místo klasického salátu (na který já nedám dopustit), zkusit novou variantu, která skvěle doplní rybu i řízek. Jeho výhodou je, že není třeba odležet, stačí smíchat ingredience a podávat. Veselé Vánoční svátky!
Na 4 porce jsem potřebovala:
- 800g brambor (já měla fialové, ale s klasickými to bude stejně dobré)
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- kůru z poloviny citronu
- 2 šalotky nakrájené na tenká půlkolečka
- sůl a pepř
- balení rukoly (nebo polníčku)
- Brambory jsem oloupala, nakrájela na kolečka silná asi půl centimetru, pokapala trochou oleje a nechala v troubě na 200°C opéct dozlatova.
- Mezitím jsem si připravila zálivku. V misce jsem promíchala olivový olej, citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a šalotku. Přidala jsem trochu soli a pepř.
- Upečené brambory jsem nechala trochu zchladnout, do mísy jsem přidala rukolu, brambory a vše promíchala se zálivkou, aby se dostala všude. Salát je třeba hned podávat, aby se rukola nerozmočila.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)