Momentálně máme jablek, že nevíme co s nima. Tak jsem do vynikajících kynutých skořicových šneků přidala jablka ve strouhané verzi a bylo to vynikající, takový lepší štrůdl. Jak to ale s kynutým těstem bývá, je nejlepší první den, i když určitě na ten druhý žádní šneci nezbydou.
Těsto:
- 500g hladké mouky
- půl balení sušeného droždí
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 50g rozpuštěného másla
- 180ml mléka
- 1 vejce
- 3 střední jablka
- 30g rozpuštěného másla
- 4 lříce třtinového cukru
- lžičku skořice
- V robotu jsem nechala prohníst všechny suroviny na těsto. To jsem nechala vykynout v misce přikryté utěrkou na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- Z těsta jsem pak na pomoučené ploše vyválela silnější obdélník (30x40cm), ze kterého jsem nakrájela cca 6 pruhů.
- Na náplň jsem promíchala máslo, cukr a skořici a směs jsem rozprostřela po těstě. Navrch jsem ještě navršila oloupaná, nahrubo nastrouhaná vymačkaná jablka a každého šneka jsem zavinula a trochu rozplácla.
- Šneky jsem pak rozložila do kulaté formy, nechala ještě tak hodinku dokynout a pekla na 180°C dozlatova asi 45 minut.
Jdu na ně ! MDH šneky miluje, tak se mi snad povedou! Líp než banana bread :))
OdpovědětVymazatFajn nápad. :-)
OdpovědětVymazatmňám! to bych si dala ještě teplé k snídani..mmm..
OdpovědětVymazatale s kynutým těstem to asi nehrozí :D
Opravdu se vyvedli, já skoro vždy bojuji s kynutým těstem, ale i přestože jsem míchala ručně, výsledek byl jako na obrázku. Takže děkuji. Alex
OdpovědětVymazatParáda!
Vymazat