12. října 2015

Skořicoví šneci s jablky


Momentálně máme jablek, že nevíme co s nima. Tak jsem do vynikajících kynutých skořicových šneků přidala jablka ve strouhané verzi a bylo to vynikající, takový lepší štrůdl. Jak to ale s kynutým těstem bývá, je nejlepší první den, i když určitě na ten druhý žádní šneci nezbydou.


Na dávku šneků jsem potřebovala

Těsto:
  • 500g hladké mouky
  • půl balení sušeného droždí
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 50g rozpuštěného másla
  • 180ml mléka
  • 1 vejce
Náplň:
  • 3 střední jablka
  • 30g rozpuštěného másla
  • 4 lříce třtinového cukru
  • lžičku skořice
  1. V robotu jsem nechala prohníst všechny suroviny na těsto. To jsem nechala vykynout v misce přikryté utěrkou na teplém místě, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  2. Z těsta jsem pak na pomoučené ploše vyválela silnější obdélník (30x40cm), ze kterého jsem nakrájela cca 6 pruhů.
  3. Na náplň jsem promíchala máslo, cukr a skořici a směs jsem rozprostřela po těstě. Navrch jsem ještě navršila oloupaná, nahrubo nastrouhaná vymačkaná jablka a každého šneka jsem zavinula a trochu rozplácla.
  4. Šneky jsem pak rozložila do kulaté formy, nechala ještě tak hodinku dokynout a pekla na 180°C dozlatova asi 45 minut.

5 komentářů:

  1. Jdu na ně ! MDH šneky miluje, tak se mi snad povedou! Líp než banana bread :))

    OdpovědětVymazat
  2. mňám! to bych si dala ještě teplé k snídani..mmm..
    ale s kynutým těstem to asi nehrozí :D

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu se vyvedli, já skoro vždy bojuji s kynutým těstem, ale i přestože jsem míchala ručně, výsledek byl jako na obrázku. Takže děkuji. Alex

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)