Na podzim vždycky začnu mít chutě na taková ta těžší jídla. Guláš, kachna nebo cokoliv s knedlíkem jsou věci, které mě teď nejvíc uspokojí. Velmi často mi teď doma pomalu bublají dobroty, jako třeba tohle králičí ragú. Dají se tím zpracovat méně atraktivní části králíka, jako třeba právě hřbet a navíc není ani potřeba moc času trávit v kuchyni, protože tu hlavní práci udělá pomalé dušení nejlépe v litinovém hrnci. Pokud se nedostanete k dobrému králíkovi, zkuste použít třeba krůtu nebo kuře.
Na 4 porce ragú jsem potřebovala:
- kus másla
- králičí hřbet
- 1 větší cibuli
- 3 řapíky celeru
- 1 větší mrkev
- 300ml červeného vína
- 2 větvičky rozmarýnu
- macatý stroužek česneku
- 400g konzervu sekaných rajčat
- 300ml králičího vývaru
- bobkový list
- sůl
- Na másle jsem v těžkém litinovém hrnci ze všech stran zprudka opekla králičí hřbet ze všech stran.
- Hřbet jsem dala stranou a na zbylém másle jsem opekla cibuli, celer a mrkev na malé kostičky dozlatova.
- K zelenině jsem vrátila králíka, přidala víno, rozmarýn, nasekaný česnek, rajčata a vývar a vše jsem přivedla k mírnému varu. Když ragú začalo vřít, přidala jsem bobkový list, trochu soli a nechala vše vařit pod pokličkou asi 2 hodiny dokud maso nezměklo a nezačalo odpadávat od kosti.
- Měkké maso jsem obrala z kostí, natrhala ho na vlákna a vmíchala zpátky k omáčce. Vyndala jsem taky bobkový list a rozmarýn.
- Hotové ragú jsem podávala se širokými těstovinami pappardelle (zkuste domácí podle nějakého dobrého italského receptu, nic se jim nevyrovná!).
Máte úžasný blog, ráda sem občas zavítám pro inspiraci. Jen tak dál :-)
OdpovědětVymazathttps://zijuzdrave.wordpress.com/2015/10/02/jak-se-udrzet-fit/
Díky za pochvalu ;)
Vymazatjaké máte zkušenosti s litinovým hrncem??
OdpovědětVymazatStále vynkající, osvědčil se na všechno dlouhé dušení.
Vymazat