Tabbouleh je vynikající blízkovýchodní salát, kde hlavní roli hraje hladkolistá petržel. Skvěle mu sekunduje bulgur a pár dalších ingrediencí, které dávají dohromady naprosto svěží salát. Já ho ráda jím k rybě, ale tradičně je vynikající například k jehněčímu nebo i jen tak samotný. Díky nepříliš složité přípravě je to hitovka, která ale stojí na kvalitních a čerstvých ingrediencích.
Na 4 porce jsem potřebovala:
- svazek hladkolisté petrželky
- 90g bulguru
- 4 čerstvá rajčata
- 2 šalotky
- špetku mletého nového koření
- pár kapek citronové šťávy
- olivový olej
- sůl a pepř
- Bulgur jsem v osolené vodě uvařila do měkka a nechala jsem ho vychladnout.
- Na velmi jemno jsem nasekala hladkolistou petržel, na kostky rajčata a na jemno šalotky.
- Vše jsem promíchala v míse, zakápla citronem, dostatkem olivového oleje a dochutila novým kořením, pepřem a trochou soli. Paráda.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)