Musím říct, že dobré a poctivé burgery jsou jedním z mých oblíbených jídel a jak dnešní příspěvek ukazuje, rozhodně nemusí být jen masové. K podzimu neoddělitelně patří dýně, tak proč je nedostat i do burgerů. Doma mám už zásobu dýní nastřádanou a tak přemýšlím, jak všelijak je zpracovat. Tohle je varianta, která dýni opravdu sluší a je překvapivě dost sytá, tak si burgery z dýně zkuste připravit.
Na 4 porce jsem potřebovala:
- 400g dýně hokkaido
- 5 stroužků česneku
- trochu oleje
- 2 půlky sušených rajčat v oleji
- pár lístků čerstvé bazalky
- 30g strouhaného parmazánu
- 1 vejce
- strouhanku
- 150g zakysané smetany
- sůl
- rukolu
- housky na burgery (používám recept od Maškrtnici)
- Dýni je třeba nejprve předpéct. Na plech jsem vyložila plátky dýně a stroužky česneku, vše jsem pokapala olejem a dala péct do trouby na 200°C dozlatova.
- Upečenou a zchladlou dýni jsem vidličkou rozmačkala na kaši a česnek dala zatím stranou. Do mísy k dýni jsem přidala nakrájená sušená rajčata, nasekanou bazalku, parmazán a vejce. Přidala jsem trochu soli a dosypala strouhankou tak, aby se daly vytvarovat karbanátky, které se nelepily.
- Dýňové burgery jsem pak nechala v lednici ztuhnout a na troše oleje je opekla z obou stran dozlatova.
- Na omáčku jsem promíchala zakysanou smetanu s vyloupanými upečenými stroužky česneku a trochou soli.
- Burgery jsem naložila do rozkrojených a na řezu opečených housek, zakápla je omáčkou a navrch navršila rukolu.
Mňam! Ty vypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
Absolutně úžasné fotky. Jsem v práci, ale jakmile dorazím domů, tenhle recept musím vyzkoušet! Nic mi tak dlouhou dobu neudělalo chutě jako právě tyhle burgery. Děkuju za skvělý tip!
OdpovědětVymazathttp://chicadriana.blogspot.co.at/
Děkuju!
VymazatKrásné jako vždy, jelikož dýně zbožňuji určitě vyzkouším i tenhle recept
OdpovědětVymazatDíky moc :)
VymazatKrásné fotky, úplně k sežrání! :))
OdpovědětVymazat