28. září 2015

Banánový chlebíček


Péct tenhle chlebíček je u nás tak trochu svátek, protože jen velmi zřídka nám banány přezrají (jelikož J. je vždycky hned zpracuje do koktejlu). Obvykle na něj kupuju banány ve výprodeji a dát jim ještě pár dnů až zvenku skoro úplně zhnědnou. Zkuste se tuhle populární americkou buchtu připravit, zvláštní vláčná karamelovitost díky použití banánů a části celozrnné mouky vás dostane.


Na chlebíčkovou formu (25x13cm) jsem potřebovala:
  • 180g hladké mouky
  • 100g celozrnné pšeničné mouky
  • špetku soli
  • lžičku jedlé sody
  • 200g cukru
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • 1 dcl podmáslí
  • 2 vejce
  • 3 velké nebo 4 malé přezrálé banány
  1. Nejprve jsem si předehřála troubu na 200°C.
  2. Do mísy jsem si prosála obě mouky, přidala sůl, cukr, jedlou sodu, olej, podmáslí, vejce a na kousky nakrájené banány a všechno jsem pomocí ponorného mixéru rozmixovala na polotekuté těsto.
  3. Připravené těsto jsem přelila do olejem vymaštěné formy a dala chlebíček péct na zhruba hodinu do trouby. Hotový chlebíček bezpečně poznáte podle toho, když zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá.

6 komentářů:

  1. Tak mne se moc nepovedl - chuťově ok, ale sdrcnul se a na řezu vubec nevypada jako ten na tvém obrazku ;(
    Určitě to nevzdávám a dám ještě jeden pokus :) jen pořád nerozumím těm banánům - hnědé šlupky nebo i vnitřek?
    Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je zvláštní, není tam moc co pokazit... Tak snad příště :) hnědé zvenku

      Vymazat
    2. Miluju banánový chléb! Také do něj dávám trochu celozrnné mouky. Nevím proč, ale prostě tam patří :) Tenhle vypadá moc pěkně, s podmáslím jsem ještě nezkoušela :)

      Vymazat
  2. Ahoj, nechybí v receptu kypřicí prášek? Aspoň lžička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ne, ale jedlá soda. Doplnila jsem. Proto se Plodušce nepovedl... Omlouvám se, chybička se vloudila.

      Vymazat
    2. LOL snad to bylo jen tím

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)