Péct tenhle chlebíček je u nás tak trochu svátek, protože jen velmi zřídka nám banány přezrají (jelikož J. je vždycky hned zpracuje do koktejlu). Obvykle na něj kupuju banány ve výprodeji a dát jim ještě pár dnů až zvenku skoro úplně zhnědnou. Zkuste se tuhle populární americkou buchtu připravit, zvláštní vláčná karamelovitost díky použití banánů a části celozrnné mouky vás dostane.
Na chlebíčkovou formu (25x13cm) jsem potřebovala:
- 180g hladké mouky
- 100g celozrnné pšeničné mouky
- špetku soli
- lžičku jedlé sody
- 200g cukru
- 1 dcl slunečnicového oleje
- 1 dcl podmáslí
- 2 vejce
- 3 velké nebo 4 malé přezrálé banány
- Nejprve jsem si předehřála troubu na 200°C.
- Do mísy jsem si prosála obě mouky, přidala sůl, cukr, jedlou sodu, olej, podmáslí, vejce a na kousky nakrájené banány a všechno jsem pomocí ponorného mixéru rozmixovala na polotekuté těsto.
- Připravené těsto jsem přelila do olejem vymaštěné formy a dala chlebíček péct na zhruba hodinu do trouby. Hotový chlebíček bezpečně poznáte podle toho, když zapíchnutá špejle vyjde z těsta čistá.
Tak mne se moc nepovedl - chuťově ok, ale sdrcnul se a na řezu vubec nevypada jako ten na tvém obrazku ;(
OdpovědětVymazatUrčitě to nevzdávám a dám ještě jeden pokus :) jen pořád nerozumím těm banánům - hnědé šlupky nebo i vnitřek?
Dík
To je zvláštní, není tam moc co pokazit... Tak snad příště :) hnědé zvenku
VymazatMiluju banánový chléb! Také do něj dávám trochu celozrnné mouky. Nevím proč, ale prostě tam patří :) Tenhle vypadá moc pěkně, s podmáslím jsem ještě nezkoušela :)
VymazatAhoj, nechybí v receptu kypřicí prášek? Aspoň lžička.
OdpovědětVymazatNe, ale jedlá soda. Doplnila jsem. Proto se Plodušce nepovedl... Omlouvám se, chybička se vloudila.
VymazatLOL snad to bylo jen tím
Vymazat