Recept na tohle kuře jsem našla kdesi na internetu, je to taková letní rychlovka, která má díky octu příjemně štiplavou chuť. A hlavně nic moc speciálního na přípravu není potřeba a výsledek stojí za to! Ideální na léto, když chci teplé jídlo, ale nemám chuť dlouho vystávat u plotny.
Na 2 porce jsem potřebovala
- 2 kuřecí prsa s kůží
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 2 velká rajčata
- 1/3 hrnku balzamikového octa
- sůl
- několik lístků bazalky
- Kuřecí prsa jsem na pánvi opékala na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa jsem pak otočila, přidala na plátky nakrájený česnek a opékala další asi 3 minuty.
- Do pánve jsem ke kuřeti přidala rajčata nakrájená na měsíčky a zalila jsem je balzamikovým octem. Vše jsem nechala pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.
- Nakonec jsem prsa dosolila a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, jsem vmíchala nasekané lístky bazalky.
Delala jsem vcera k obedu a musim rict, ze mi moc chutnalo, urcite zaradim do sveho jidelnicku, kdyz budu chtit nejakou rychlovku :) Diky za recept.
OdpovědětVymazat