Polévka gazpacho se podává studená, všichni to víme. Tedy alespoň my všichni, kteří jsme sledovali Červeného trpaslíka a tak známe životní prohru Arnolda J. Rimmera. Tato varianta gazpacha není jen ze zeleniny, ale skvěle ji doplňuje meloun. V těchhle vedrech prostě ideál, no ne? Použijte jen tu nejlepší kvalitu surovin, jen tak to bude chuťově bomba.
Na 4 malé porce jsem potřebovala:
- hrnek dužiny z melounu (ideálně bez pecek)
- 1 velké rajče
- 1/3 červené cibule
- 5cm kus okurky
- 1/2 červené nebo žluté papriky
- malý stroužek česneku
- lístky z jednoho stonku bazalky
- malý svazek koriandru
- 4 kostky ledu
- olivový olej
- šťávu z poloviny až jednoho citronu
- sůl a pepř
- Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Jelikož bude třeba rozsekat i led, tak ideálně do toho, který to umí, já používám Russela Hobbse odsud.
- Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu.
- Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.
Hmm tak tohle rozhodně musím vyzkoušet, vypadá to tak krásně :)
OdpovědětVymazat