6. července 2015

Melounové gazpacho


Polévka gazpacho se podává studená, všichni to víme. Tedy alespoň my všichni, kteří jsme sledovali Červeného trpaslíka a tak známe životní prohru Arnolda J. Rimmera. Tato varianta gazpacha není jen ze zeleniny, ale skvěle ji doplňuje meloun. V těchhle vedrech prostě ideál, no ne? Použijte jen tu nejlepší kvalitu surovin, jen tak to bude chuťově bomba.


Na 4 malé porce jsem potřebovala:

  • hrnek dužiny z melounu (ideálně bez pecek)
  • 1 velké rajče
  • 1/3 červené cibule
  • 5cm kus okurky
  • 1/2 červené nebo žluté papriky
  • malý stroužek česneku
  • lístky z jednoho stonku bazalky
  • malý svazek koriandru
  • 4 kostky ledu
  • olivový olej
  • šťávu z poloviny až jednoho citronu
  • sůl a pepř
  1. Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Jelikož bude třeba rozsekat i led, tak ideálně do toho, který to umí, já používám Russela Hobbse odsud.
  2. Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu. 
  3. Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.


1 komentář:

Za všechny komentáře děkuji :)