18. května 2015

Chřest s parmazánem a vejcem


Konečně je tady sezóna chřestu, těším se na ní jak malé dítě už pár měsíců. Ze všeho nejraději mám ten zelený, protože je křupavý a šťavnatý. Dnešní recept dává chřestu vyniknout, je ideální podávat jako brunch, třeba v neděli.



Na 2 porce jsem potřebovala:

  • svazek zeleného chřestu
  • 3 líce olivového oleje
  • parmazán
  • pár kapek citronu
  • 2 krajíce kváskového chleba
  • 2 vejce
  • hrubou sůl
  1. Poslední třetinu stonků chřestu jsem škrabkou oloupala, aby při jídle nevadila tužší slupka. Chřest jsem pak na pánvi s olivovým olejem opékala asi 3-4 minuty ze všech stran, aby změkl.
  2. Mezitím jsem si nechala opéct kváskový chleba do křupava
  3. Vejce jsem uvařila na hniličku, tedy vložila jsem je do studené vody a od počátku varu vařila 3,5 minuty. Vejce jsem pak zchladila pod tekoucí vodou, oloupala a nakrájela na čtvrtky.
  4. Na talíř jsem položila křupavý chleba a na něj rozprostřela chřest. Přidala jsem vejce, osolila a navrch nastrouhala několik hoblinek parmazánu. Nakonec jsem vše zakapala pár kapkami citronové šťávy.

1 komentář:

  1. Dnes jsem měla k obědu zelený chřest, celozrnný kuskus, cherry rajčátka, uvařené vajíčko, medvědí česnek a parmezán. :) Úžasná kombinace.

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)