Konečně je tady sezóna chřestu, těším se na ní jak malé dítě už pár měsíců. Ze všeho nejraději mám ten zelený, protože je křupavý a šťavnatý. Dnešní recept dává chřestu vyniknout, je ideální podávat jako brunch, třeba v neděli.
Na 2 porce jsem potřebovala:
- svazek zeleného chřestu
- 3 líce olivového oleje
- parmazán
- pár kapek citronu
- 2 krajíce kváskového chleba
- 2 vejce
- hrubou sůl
- Poslední třetinu stonků chřestu jsem škrabkou oloupala, aby při jídle nevadila tužší slupka. Chřest jsem pak na pánvi s olivovým olejem opékala asi 3-4 minuty ze všech stran, aby změkl.
- Mezitím jsem si nechala opéct kváskový chleba do křupava
- Vejce jsem uvařila na hniličku, tedy vložila jsem je do studené vody a od počátku varu vařila 3,5 minuty. Vejce jsem pak zchladila pod tekoucí vodou, oloupala a nakrájela na čtvrtky.
- Na talíř jsem položila křupavý chleba a na něj rozprostřela chřest. Přidala jsem vejce, osolila a navrch nastrouhala několik hoblinek parmazánu. Nakonec jsem vše zakapala pár kapkami citronové šťávy.
Dnes jsem měla k obědu zelený chřest, celozrnný kuskus, cherry rajčátka, uvařené vajíčko, medvědí česnek a parmezán. :) Úžasná kombinace.
OdpovědětVymazat