13. dubna 2015

Grilovaná karotka s máslem z medvědího česneku


K jaru neodmyslitelně patří mladá a sladká karotka. Zkuste ji upravit na grilu jako já, je to výborná zeleninová příloha, která nepotřebuje moc ingrediencí. A to krásné počasí si přímo žádá o grilování, kdy to nemusí být jen maso.



Na 2 porce jsem potřebovala:
  • svazek mladé karotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • lžičku cukru
  • 2 špetky soli
  • 100g másla
  • 1 list medvědího česneku

  1. Karotku jsem zbavila zeleného stonku a omyla. V míse jsem si připravila marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, cukru a špetky soli, do marinády jsem vložila karotku a řádně ji v ní obalila.
  2. Když se karotka trochu namarinovala, rozložila jsem jí na rozpálený gril a pomalu jí ze všech stran grilovala do měkka, což časově dost záleží na její tloušťce. Zhruba to ale trvá tak půl hodiny.
  3. Mezi tím jsem si připravila máslo. To jsem v pokojové teplotě změklé promíchala s nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Z másla jsem vytvarovala váleček a nechala jsem ho ztuhnout v lednici.
  4. Hotovou karotku jsem vložila zpátky do mísy, ve které se marinovala, a ve zbytku marinády jsem ji ještě teplou obalila. 
  5. Karotku jsem servírovala osolenou s navrch pokladenými plátky másla, které se na ní rozpustí.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)