K jaru neodmyslitelně patří mladá a sladká karotka. Zkuste ji upravit na grilu jako já, je to výborná zeleninová příloha, která nepotřebuje moc ingrediencí. A to krásné počasí si přímo žádá o grilování, kdy to nemusí být jen maso.
Na 2 porce jsem potřebovala:
- svazek mladé karotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce balzamikového octa
- lžičku cukru
- 2 špetky soli
- 100g másla
- 1 list medvědího česneku
- Karotku jsem zbavila zeleného stonku a omyla. V míse jsem si připravila marinádu z olivového oleje, balzamikového octa, cukru a špetky soli, do marinády jsem vložila karotku a řádně ji v ní obalila.
- Když se karotka trochu namarinovala, rozložila jsem jí na rozpálený gril a pomalu jí ze všech stran grilovala do měkka, což časově dost záleží na její tloušťce. Zhruba to ale trvá tak půl hodiny.
- Mezi tím jsem si připravila máslo. To jsem v pokojové teplotě změklé promíchala s nadrobno nasekaným česnekem a špetkou soli. Z másla jsem vytvarovala váleček a nechala jsem ho ztuhnout v lednici.
- Hotovou karotku jsem vložila zpátky do mísy, ve které se marinovala, a ve zbytku marinády jsem ji ještě teplou obalila.
- Karotku jsem servírovala osolenou s navrch pokladenými plátky másla, které se na ní rozpustí.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)