Pokud se dostanete k čerstvému lososovi, byl by hřích ho nezpracovat v jeho nejpřirozenější podobě, v níž taky nejlépe vynikne jeho čerstvost a chuť. Klasický tatarák z lososa najdete o nějaký ten rok na blogu zpátky, ale v dnešním receptu lososa doplňuje možná trochu netypicky mango. Překvapivě lahoda.
Na 2 porce jsem potřebovala:
- 120g čerstvého lososa
- dužinu z 1/4 manga
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíci olivového oleje
- 1 lžičku dijonské hořčice
- 1 lžičku kapar
- 1 lžičku jarní cibulky
- sůl
- Lososa jsem spolu s mangem nakrájela na podobně velké kousky.
- V misce jsem je promíchala s citronem, hořčicí, nasekanými kapary a jarní cibulkou a nechala minimálně čtvrt hodiny odležet, aby se chutě propojily.
- Před podáváním jsem tataráček ochutnala a podle chuti dosolila. Podávala jsem ho s žitno-pšeničným otoustovaným chlebem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)