2. března 2015

Tataráček z lososa a manga



Pokud se dostanete k čerstvému lososovi, byl by hřích ho nezpracovat v jeho nejpřirozenější podobě, v níž taky nejlépe vynikne jeho čerstvost a chuť. Klasický tatarák z lososa najdete o nějaký ten rok na blogu zpátky, ale v dnešním receptu lososa doplňuje možná trochu netypicky mango. Překvapivě lahoda.

Inspiraci jsem načerpala z jednoho francouzského blogu, který bohužel už nemůžu nějak najít.


Na 2 porce jsem potřebovala:
  • 120g čerstvého lososa
  • dužinu z 1/4 manga
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • 1 lžičku kapar
  • 1 lžičku jarní cibulky
  • sůl
  1. Lososa jsem spolu s mangem nakrájela na podobně velké kousky. 
  2. V misce jsem je promíchala s citronem, hořčicí, nasekanými kapary a jarní cibulkou a nechala minimálně čtvrt hodiny odležet, aby se chutě propojily.
  3. Před podáváním jsem tataráček ochutnala a podle chuti dosolila. Podávala jsem ho s žitno-pšeničným otoustovaným chlebem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)