30. března 2015

Pesto z grilovaných jarních cibulek


Pokračuju na stejné jarní vlně a zatímco minule byl králík na jarních cibulkách, dnes je to pesto. Jarní cibulky je potřeba na grilu ogrilovat ze všech stran co nejvíce to jde, aby se narušila jejich štiplavost a zůstala zajímavá sladká chuť. Pesto si umixujte hrubé, jak chcete, já mám raději hrubší se zajímavější strukturou. Pesto z jarních cibulek je dost netradiční chuti, zvláštně krémové, až majonézové a podmanivé, hodí se na těstoviny nebo třeba k bramborám. 


Na dávku na dvě porce jsem potřebovala:
  • 2 jarní cibulky
  • 2 lžíce oleje (použila jsem slunečnicový)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • malou hrst vlašských ořechů stejné množství nastrouhaného parmazánu
  • 4 listy medvědího česneku nebo 1 stroužek klasického
  1. Jarní cibulky jsem na Lotusgrillu ogrilovala řádně ze všech stran, jak nejvíce to šlo, ale ještě se cibulka nezačala připalovat.
  2. Pak jsem cibulku pokrájela na kousky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixovala ponorným mixérem nahrubo. Pokud by pesto bylo příliš suché, je dobré přidat trochu oleje a citronové šťávy.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)