Pokračuju na stejné jarní vlně a zatímco minule byl králík na jarních cibulkách, dnes je to pesto. Jarní cibulky je potřeba na grilu ogrilovat ze všech stran co nejvíce to jde, aby se narušila jejich štiplavost a zůstala zajímavá sladká chuť. Pesto si umixujte hrubé, jak chcete, já mám raději hrubší se zajímavější strukturou. Pesto z jarních cibulek je dost netradiční chuti, zvláštně krémové, až majonézové a podmanivé, hodí se na těstoviny nebo třeba k bramborám.
Na dávku na dvě porce jsem potřebovala:
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce oleje (použila jsem slunečnicový)
- 2 lžíce citronové šťávy
- malou hrst vlašských ořechů stejné množství nastrouhaného parmazánu
- 4 listy medvědího česneku nebo 1 stroužek klasického
- Jarní cibulky jsem na Lotusgrillu ogrilovala řádně ze všech stran, jak nejvíce to šlo, ale ještě se cibulka nezačala připalovat.
- Pak jsem cibulku pokrájela na kousky a spolu s ostatními ingrediencemi rozmixovala ponorným mixérem nahrubo. Pokud by pesto bylo příliš suché, je dobré přidat trochu oleje a citronové šťávy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)