16. února 2015

Polévka z pečené papriky a sušených rajčat


Tato polévka má dvě velká plus, zahřeje a ještě navíc na jazyku rozehraje lahodný koncert chutí. Paprika i sušená rajčata totiž v sobě mají horko letních dnů, na které si ještě dlouho počkáme. Nevynechávejte nejdůležitější krok v postupu, a to důkladné ogrilování papriky skoro až do černa, spálená slupka se potom sloupne jako nic a polévce to přidá další chuťový tón. Využít můžete ideálně gril, vystačíte si ale i s plynovou ploténkou.




Na 2 porce jsem potřebovala:
  • 1 velkou červenou papriku
  • 1 menší cibuli
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • 2 půlky sušených rajčat
  • 300ml vody
  • sůl a pepř
  • pár kapek citronové šťávy 
  • opražené mandle k servírování
  1. Papriku jsem položila na gril a postupně ze všech stran ogrilovala do černa. Pak jsem jí vložila do sáčku, aby se zapařila a nechala ji tam čtvrt hodiny. Když paprika zchladla, vyndala jsem ji ze sáčku a oloupala černou slupku. Papriku jsem očistila od semínek a nakrájela na kousky.
  2. Na oleji jsem nechala zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli a česnek, pak jsem přidala papriku a rajčata, vše zalila vodou a dusila asi 20 minut. 
  3. Polévku jsem rozmixovala ponorným mixérem dohladka, dosolila, přidala pepř a nakonec pár kapek citronu. Na talíři jsem ji doplnila opraženými mandlemi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)