V tuhle dobu asi drtivá většina lidí v rámci svého jídelníčku odlehčuje. Pokud i vy (stejně jako já), tahle polévka je přesně pro vás. Hutná, takže zasytí, je plná bílkovin a zajímavých chutí, takže není nudná. Fazole v podstatě můžete použít jaké chcete, ideálně černé, ale například s adzuki dle mého názoru nic nezkazíte. Paráda.
Inspirace odtud.
Na 4 porce jsem potřebovala:
- olivový olej
- 1 šalotku
- stroužek česneku
- chilli papričku
- lžičku římského kmínu
- hrnek přes noc namočených fazolí
- 0,6 litru vývaru
- šťávu z poloviny limetky
- zakysanou smetanu a koriandr k servírování
- Na oleji jsem nechala zesklovatět nadrobno nasekanou šalotku, přidala jsem celý česnek, nasekanou chilli papričku a celý římský kmín. Všechno koření jsem opékala ještě asi minutu.
- Do hrnce jsem ke koření přidala fazole a vývar a nechala pomalu dusit asi 3/4 hodiny, dokud fazole nezměkly. Podle potřeby jsem přilévala trochu vody.
- Vývar jsem společně s již měkkými fazolemi rozmixovala ponorným mixérem do hladka a polévku dochutila limetkovou šťávou.
- Servírovala jsem ji na talíři s trochou zakysané smetany a nasekaným čerstvým koriandrem.
Musím se přiznat, že barevně a konzistencí se mi polévka nezdála. Ale chuťově je výborná. Spolu s nakrájeným avokádem, zcela sytý, dobrý a navíc zdravý ověd. Zařadila jsem ji spolu s polévkou z červené čočky mezi mé luštěninové oblíbené.
OdpovědětVymazatJe pravda, že vizuálně to není žádná hitparáda, ale chuť to dožene ;)
Vymazat