Další recept a další polévka. Na podzim jsou polévky jako dělané, protože trocha horkého blaha do žaludku je to správné v aktuální roční dobu. Miluju polévky! Tato Thajskem inspirovaná má říz, díky kokosovému mléku je výživná, ale i přesto všechno lehká a vynikající. Mám ráda tu chvíli, kdy krátce povařené mungo výhonky příjemně křupou mezi zuby. Dala bych si další a další misku.
Všechny ingredience hravě seženete v supermarketu, možná kromě citronové trávy, kterou v tomto receptu můžete nahradit trochou kůry z limetky. Pokud jí ale seženete, vyplatí se balení koupit, protože vydrží velmi dlouho a jídlům dodává nezaměnitelnou chuť.
Receptem jsem se inspirovala odtud: http://veganrecipeclub.org.uk/vegetarian-vegan-recipe/thai-mushroom-soup
Na 4 porce jsem potřebovala:
- trochu oleje
- 1 měkký vnitřek stonku citronové trávy
- lžičku čerstvého strouhaného zázvoru
- drcený stroužek česneku
- malou chilli papričku
- lžičku kurkumy
- plechovku kokosového mléka
- 700ml zeleninového vývaru
- 200g žampionů
- svazek jarních cibulek
- hrst mungo výhonků
- Na oleji jsem nechala zpěnit najemno nasekanou citronovou trávu, zázvor a stroužek česneku. Následně jsem přidala nasekané chilli a kurkumu, které jsem nechala chvíli opéct tak, aby se nezačaly připalovat.
- Do hrnce jsem přilila kokosové mléko a vývar, přidala na plátky nakrájené žampiony a nechala asi 20 minut probublávat. Nakonec jsem do polévky ještě přidala na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku a mungo výhonky, nechala je 5 minut provařit, případně dosolila a ještě za čerstva jsem polévku podávala.
Vypadá to opravdu skvěle!
OdpovědětVymazat