Přišla jsem na to, že mou nejoblíbenější kombinací chutí je kyselo-pálivá. Ze všech příchutí brambůrků nejvíc miluju chilli a limetku, touto úžasnou kombinaci chutí taky velmi často vynikají asijská jídla, jako například dnešní polévka.
Postupným vypilováváním vám přináším tu mou oblíbenou vychytanou verzi kyselo-pálivé polévky, kterou máte hotovou za několik málo minut (pokud máte předpřipravený vývar). Zaručeně vás probere, zahřeje a možná i rozdmýchá vášně. S chilli opatrně, přidávejte pomalu a po troškách.
Na 4 porce jsem potřebovala:
- hnízdo tenkých rýžových nudlí
- 3/4 litru zeleninového vývaru
- 4 žampiony
- 4 lžíce tmavé sojové omáčky
- hrst mungo výhonků
- 4 jarní cibulky
- 4 lžíce citronové nebo limetkové šťávy (případně víc, musíte zkoušet, co vám sedí)
- 1-2 chilli papričky
- Do hrnce jsem vlila vývar, přivedla jsem jej k varu a vložila do něj nudle. Vzápětí jsem přidala na tenké plátky nakrájené žampiony a sojovou omáčku. Polévku jsem nechala jemně probublávat, dokud se nudle neuvařily doměkka.
- Do polévky jsem přidala mungo výhonky, tenké plátky jarních cibulek a citronovou šťávu. Vše jsem nechala ještě chviličku provařit, stáhla jsem hrnec z plotny a na talíři servírovala s plátky chilli.
Vypadá dokonale! Musím vyzkoušet.
OdpovědětVymazat