Dnes přináším recept na skvělé letní jídlo, které budete milovat. Mnoho lidí sice králíka zrovna nemusí, ale v této úpravě je naprosto úžasný. Pokud se do něj ale přeci jen nechcete pouštět, zkuste místo toho kuře, bude určitě stejně famózní a nejspíš i rychleji hotové. Jako přílohu zvolte bílou bagetu, která pomůže nasát výtečnou vypečenou šťávu, nebo třeba šťouchané brambory s mrkví.
Na 4 porce jsem potřebovala:
- 40g pancetty
- malou cibuli
- 4 stroužky česneku
- 4 nohy z králíka
- malou hrst sušených rajčat na kousky (ne v oleji)
- větší hrst černých oliv
- vrchovatou lžíci kaparů
- snítku rozmarýnu
- bobkový list
- 2 deci bílého vína
- 3 deci vývaru
- sůl
- V hrnci jsem nechala opražit na kostičky nakrájenou pancettu, když byla zlatá, vyndala jsem jí stranou. Na vypečeném tuku jsem nechala zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek ve slupce, přidala jsem králíka a opekla ho, aby se ze všech stran zatáhl.
- Do hrnce jsem vložila zpět pancettu, vše zalila vínem a vývarem, přihodila rajčata, olivy, kapary, rozmarýn a bobkový list a nechala na mírném ohni dusit asi 1,5 hodiny, dokud králík nezměkl a v hrnci nezbyla pouze na dně šťáva. Podle potřeby jsem králíka podlévala trochou vody nebo vývaru, aby se nepřipálil.
- Ještě než jsem hotové jídlo naservírovala, vyndala jsem bobkový list a rozmarýn, aby je někdo nemusel lovit z talíře.
Výborný recept, králíka jsme dělali poprvé a nechtěla jsem žádný z klasických českých receptů a tohle byla trefa :)s bramborovou kaší ideální, děkujeme
OdpovědětVymazatRomana (a Igor)
To jsem moc ráda, musím ho brzo zas udělat ;)
Vymazat