13. srpna 2014

Králík na víně, olivách a sušených rajčatech


Dnes přináším recept na skvělé letní jídlo, které budete milovat. Mnoho lidí sice králíka zrovna nemusí, ale v této úpravě je naprosto úžasný. Pokud se do něj ale přeci jen nechcete pouštět, zkuste místo toho kuře, bude určitě stejně famózní a nejspíš i rychleji hotové. Jako přílohu zvolte bílou bagetu, která pomůže nasát výtečnou vypečenou šťávu, nebo třeba šťouchané brambory s mrkví.



Na 4 porce jsem potřebovala:
  • 40g pancetty
  • malou cibuli
  • 4 stroužky česneku
  • 4 nohy z králíka
  • malou hrst sušených rajčat na kousky (ne v oleji)
  • větší hrst černých oliv
  • vrchovatou lžíci kaparů
  • snítku rozmarýnu
  • bobkový list
  • 2 deci bílého vína
  • 3 deci vývaru
  • sůl
  1. V hrnci jsem nechala opražit na kostičky nakrájenou pancettu, když byla zlatá, vyndala jsem jí stranou. Na vypečeném tuku jsem nechala zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a česnek ve slupce, přidala jsem králíka a opekla ho, aby se ze všech stran zatáhl.
  2. Do hrnce jsem vložila zpět pancettu, vše zalila vínem a vývarem, přihodila rajčata, olivy, kapary, rozmarýn a bobkový list a nechala na mírném ohni dusit asi 1,5 hodiny, dokud králík nezměkl a v hrnci nezbyla pouze na dně šťáva. Podle potřeby jsem králíka podlévala trochou vody nebo vývaru, aby se nepřipálil.
  3. Ještě než jsem hotové jídlo naservírovala, vyndala jsem bobkový list a rozmarýn, aby je někdo nemusel lovit z talíře.

2 komentáře:

  1. Výborný recept, králíka jsme dělali poprvé a nechtěla jsem žádný z klasických českých receptů a tohle byla trefa :)s bramborovou kaší ideální, děkujeme
    Romana (a Igor)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, musím ho brzo zas udělat ;)

      Vymazat

Za všechny komentáře děkuji :)